Pieseň o Bernadete přehled

Pieseň o Bernadete https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495321/bmid_piesen-o-bernadete-qqR-495321.jpg 5 251 251

Je len málo svätcov 20. storočia, ktorí sú známejší ako mladé dievča z Lúrd Bernadeta Soubirousová. Dievča, ktoré videlo Pannu Máriu. Kniha Pieseň o Bernadete je typická najmä zázrakom zjavenia, ale rovnako aj svetskými a cirkevnými pochybnosťami voči nemu. Trvalo dlhú dobu, kým Cirkev začala Bernadete tieto posvätné rozhovory s Pannou Máriou uznávať. Teraz sa z Lúrd stalo jedno z najväčších pútnických miest a tisícky ľudí chodia navštevovať toto posvätné miesto s liečivým prameňom.... celý text

Literatura světová Náboženství Biografie a memoáry
Vydáno: , Lúč
Originální název:

Das Lied von Bernardetta , 1941


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pieseň o Bernadete. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

eldfluga
02.02.2024 5 z 5

Proč se vlastně stále snažím číst co nejvíce nových knih, abych měla přehled o současném dění v literatuře, když máme v knihovnách takovéto poklady. Smekám před autory dřívějších dob, kteří museli bez internetu vynaložit mnohem víc úsilí k napsání věrohodné biografie. Naše vzdělání už asi nemá nic společného se vzděláním tehdejších lidí. Věřila jsem každému slovu tohoto románu. A pokud bylo možné setkat se se zázrakem v pokrokovém období 19. století, tím víc je očekávejme v současné bezbožné době.
Kdo chce najít nový impuls do života nebo třeba povzbuzení zůstat sám sebou doporučuji tuto knihu všema deseti.

amejzlík
09.09.2023 5 z 5

Nádherný příběh o životě mladé dívky Bernadetty z Lurd, která byla obdařená velkou milostí. Do knihy jsem byla hluboce ponořená. Mnoho částí mne dojímalo a večer se mi díky knize lehce modlilo.

Líbilo se mi, že autor skutečně zná a ví mnoho informací o církevní praxi a životě farníků, kněží a řeholnic. Bernadetta nesla svůj životní úděl statečně i když jej neměla jednoduchý


Meg1
02.05.2023 5 z 5

Kniha ve mě vyvolala doslova bouři emocí. Od soucitu přes radost až po vztek na církev a politické potentáty, kteří se snažili Bernadettu nařknout ze lži. Román jsem nečetla jako svědectví o zázraku, ale jako příběh dítěte, dívky a posléze i ženy, silné ženy, která důvěřovala sama sobě, pravdě a poctivosti a nedala si své přesvědčení nikým vzít. Kniha je na můj vkus napsaná velmi obsáhle, ale asi je to třeba k pochopení tehdejších francouzských poměrů. Knihu doporučuji všem, kteří mají chuť okusit úplně jiný knižní kousek, než ty, které se nám povětšinou nabízejí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Snadněji lze lidstvo zmást než přesvědčit.


Kniha Pieseň o Bernadete v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených338x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených32x
v Knihotéce169x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x