Pekelný dům přehled

Pekelný dům https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327475/pekelny-dum-BzS-327475.png 4 80 80

Fighting fantasy série

< 10. díl >

Hledat spásu v hrůzném Pekelném domě - to byla nejhorší chyba v tvém životě! Nebezpečí zuřící bouře není nic ve srovnání s útrapami, které tě čekají uvnitř a při nichž tuhne krev v žilách. Kdo ví, kolik nešťastných poutníků jako ty zahynulo uvnitř těchto příšerných stěn? Dávej si pozor! Brzy přijde noc...

Horory Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Perseus
Originální název:

House of Hell , 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pekelný dům. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Alixon
28.12.2023 5 z 5

Dnes u mě byl kamarád, koukal do me knihovny, která praská ve švech a jeho pohled zabloudil právě na pekelnem domu. Začal o té sérii básnit jak to hrál jako kluk a je škoda, že je všechny prodal. Daroval jsem mu tedy jednu knihu a sám si dnes vybral svůj nejoblíbenější díl a to pekelný dům. Kniha ani po těch letech neztratila nic ze zabavnosti a je neskutečne těžká. Dávám 5/5 strachu a možná ještě zkusím jiný díl

P.owl
29.11.2023 5 z 5

Jelikož jsem se skoro po dvaceti letech vydal na obnovené tažení všemi staršími i novými gamebooky, konečně jsem překonal i ten jeden z nejvíce obtížných, který znám. Zároveň "Pekelný dům" byl nejvíce půjčovaný, hraný a oblíbený mezi mými kamarády.

Jedná se o jeden z mála hororových příběhů z této série, snad kromě "Strašlivého netvora". Příběh odehrávající se v současnosti v zapadlém domě na kraji ničeho, kde nacházíme útočiště před deštěm a setkáváme se s pohostinností, nicméně drobnými náznaky se potvrzuje, že se děje v těchto místech něco zcela jiného než se zdá.

Herní mechanismy knihy jsou vylepšeny o atribut strachu, který když nasbíráte do maxima, ztrácíte příčetnost a umíráte strachy. Tedy na každém rohu je to samá lekačka a vy si musíte vybírat, kudy jít tak, aby jste to daly psychicky a zároveň posbíraly důležité informace a následně i předměty, které Vás dovedou k finálnímu souboji. Co se týče soubojů, není jich mnoho, ale za to smrt číhá na každém rohu. Doporučuji si dělat mapu, protože není nic frustrujícího než, když po deseti odkazech po určitém rozhodnutí umíráte a ta smrt je nevyhnutelná. Není na škodu si dělat takové záchytné body.

Kniha jako taková mě opravdu hodně bavila a prošmejdil jsem jí celou, abych si poskládal celý příběh do posledního dílku skládačky a také si vyznačil tu nejlepší a asi i jedinou cestu k cíli. Také jsem ji dokončil až na podesáté a to mě chyběl poslední bod strachu k zmagoření :)
Šťastné hody kostkou a mnoho zábavy!

Příběh a atmosféra - 10/10, Obtížnost - 10/10
Verdikt: Tato kniha by Vás rozhodně neměla minout!


Jajiinka
03.08.2023 4 z 5

Jedním z nejvýraznějších prvků Pekelného domu je jeho temná a strašidelná atmosféra. Autor vytváří prostředí opuštěného domu plného tajemna, hrůzy a nebezpečí. Každý krok, který čtenář ve hře podniká, je doprovázen napětím a obavou z toho, co se může skrývat za dalšími dveřmi či v temných koutech.

Pekelný dům je skutečně náročný a intenzivní gamebook, který si zaslouží pozornost všech fanoušků interaktivních dobrodružství. Jeho složitost je v části i jeho mínusem, pro hráče gamebooku množství neúspěchu může být odrazující.


Ovšem jeho obtížnost, atmosféra a schopnost zapojit čtenáře do příběhu ho dělají zážitkem, který nelze zapomenout. Jak v dobrém, tak ve špatném. Vyžaduje ale obrovskou trpělivost, strategii a odhodlání. Pokud jste připraveni čelit výzvám a vytrvat až do konce, budete odměněni fascinujícím a napínavým příběhem.

___________________ celou recenzi si můžete přečíst v záložce Recenze / Pekelný dům: Naplňte svou osudovou misi v temném labyrintu hrůzy _______________________

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pekelný dům v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených6x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech1x