Pečená zebra přehled

Pečená zebra https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270603/bmid_pecena-zebra-Kzm-270603.jpg 3 97 97

Odkud se berou všechny ty podivné existence, černé jako noc, které se potloukají po Praze a zjevně dělají něco nekalého? Co české holky vidí na černoších a proč jim některé tolik nadbíhají? A jak vůbec funguje soužití s Afričany v našich poměrech? Iva Pekárková už dobře patnáct let sleduje černo-bílý cvrkot v Čechách, na Moravě a ve Slezsku a teď na základě svých pozorování napsala román. Zobrazila v něm realitu takovou, jaká je. Vystupují tu naivní i méně naivní dívky okouzlené bohatstvím, drogami i sexem, protřelí překupníci z Afriky a spousta dalších obyčejných i neobyčejných lidí, jaké v Česku potkáte. Pečená zebra je psaná s autorčiným obvyklým nadhledem, vtipem a pochopením, postavy jsou trojrozměrné a plné života, každý příběh podložený skutečnou událostí. Přečíst si Pečenou zebru, to je tak trochu jako cestovat po Africe s vynikajícím průvodcem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pečená zebra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

elpiska
27.08.2023 odpad!

Od Ivy Pekárkové jsem zatím četla jen krátké sloupky v novinách - a ty byly fajn. Takhle knížka jsem myslela, že poodkryje životy žen s černochy, myslela jsem, že díky tomu, že s černochem žije i autorka, že bude knížka zajímavá. Dějová linka není v podstatě rozvinutá, je to spíš o popisu, o vychvalování hlavních postav, jak jsou nebetyčně krásné a případně i majetné, muži jsou zase promiskuitní a vesměs narkomani. Popisy penisů černochů a jak se hlavní postavy při sexu s nimi cítí, mně fakt nezajímají. Z upoutávky jsem myslela, že budu číst příběh o běžném životě.

ondras666
27.06.2022 odpad!

Za mě škoda papíru. Jen příběhy českých žen, které si najdou černocha, muslima, a pak se diví. A o životě těch mužů toho moc nezjistíte.


DominaCZ
26.06.2022 odpad!

Na to, že se tím zabývá patnáct let tak teda nic moc, spíš nic než moc.
By taky potřebovala pořádnýho...aby z ní tyhle kydy vytento.
Sledovat a psát o nich nestačí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pečená zebra v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených147x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených4x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x