Parta z Tiché strany přehled

Parta z Tiché strany
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531653/bmid_parta-z-tiche-strany-65c3bc223ae54.jpg 4 11 11

Pomalé kulky série

1. díl

Parta kluků se rozhodla vydat do sousední čtvrti vypátrat tajemství jakéhosi tajemného hrnce. Do Sténadel však mají Tichostraníci vstup zakázán. Chlapci tam však chtějí stůj co stůj. Proto musí jít tajně, v přestrojení. Hned po vstupu do Sténadel zjišťují chlapci, že se ocitli v úplně jiném světe. Sténadelští chlapci jsou velice odlišní a podivní. Podaří se hochům z Tiché strany oklamat Sténadelské hlídky? Dokáží odhalit tajemství podivného hrnce? Nebo budou odhaleni, uvězněni a surově mučeni?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Parta z Tiché strany. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

Sitting-Bull
06.06.2024 4 z 5

Zpočátku mi to přišlo jako násilná parodie Rychlých šípů a rádoby-sranda za každou cenu. To, že jsem vydržela a nakonec se na knihu zvládla dívat s nadhledem, mi připravilo příjemný čtenářský zážitek někde, kde jsem to zpočátku vůbec nečekala. Bavily mě autorovy nápady, a ač něco zpočátku vypadalo, jako u pokus o srandu za každou cenu, později to zapadlo do příběhu a do celkového vyznění knihy. Takže nakonec - ano, líbila se mi a vůbec mě jako nadšeného Foglarovce ta parodie neuráží. :-)

Karusel
15.04.2023 4 z 5

Moderní a humorné pojetí české klasiky. Foglar by asi nadšen nebyl, ale pro současné čtenáře je tato verze mnohem stravitelnější a čtivější. Zápletka se naštěstí od originálu dostatečně odlišuje, takže odhadnout jak se bude děj dále vyvíjet je prakticky nemožné. Kdo vydrží, bude odměněn neočekávaným závěrem.


RobertLizer
13.03.2023 5 z 5

Zpočátku jsem se bál, že půjde jen o bezduchou parodii na Rychlé šípy. Ale jakmile se Pomalé kulky dostanou do Sténadel, začíná mít příběh šťávu. Asi nejlepší částí je Přecpálkův deníček. Závěr knihy mě překvapil. To jsem něčekal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Parta z Tiché strany v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x