Pan Krátur přehled

Pan Krátur https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201823/pan-kratur-TnN-201823.jpg 4 38 38

Londýn, 1818. Patnáctiletý kapesní zlodějíček Billy žije osamělým životem bezdomovce, sám, bez rodičů, uprostřed temných, špinavých londýnských ulic. Právě v okamžiku, kdy mu šéf nebezpečné pouliční bandy vyvrhelů vyhrožuje exemplárním trestem za porušení pravidel, zachrání ho před zmrzačením tajemný pan Krátur, obrovité ohyzdné monstrum, které nahání hrůzu a strach. Billy s ním uzavře dohodu, že mu pomůže najít muže, jenž pana Krátura, umělého člověka, stvořil. Tím mužem není nikdo jiný než Viktor Frankenstein. Z nebezpečného a ryze účelového spojenectví se postupně vyvine svým způsobem přátelský, oboustranně výhodný vztah dvou outsiderů.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

Mister Creecher , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pan Krátur. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Selket
02.07.2020 3 z 5

Kniha má hlavního tahouna a tím je atmosféra. Nejen co se týče popisovaného prostředí, ale hlavně samotné struktury. Nebála bych se tuhle knihu doporučit lidem, kteří se chystají na klasické autory a zatím nenašli odvahu, nebo se bojí, že to nebude jejich šálek kávy. Hrdinové (jejich charaktery) kopírují dilemata a vývoj postav z Maupassanta, Wildea, Zoly, Wellse a dalších. Díky tomu ale také kniha nepřináší nic nového a zapadá do průměru, škoda. Musím přiznat, že originálního Frankensteina jsem nečetla, ale po tomhle se do něj určitě brzy pustím.

Liteket
30.06.2020 1 z 5

Na tento titul jsem se těšila, ale musím přiznat, že mě poněkud nudil. Autorovy příběhy vánoční a z tunelu se s tímto nedají moc srovnat...


vojtahoodie
03.10.2018 4 z 5

Pana Krátura jsem si chtěl koupit už dlouho, nicméně na to pořád nějak nepřicházelo až do doby, něž jsem na něj narazil v knihkupectví. Velice mě zajímalo, jaká kniha bude, a sliboval jsem si od toho hodně, jelikož čtveřice Příšerných příběhů od pana Priestleyho byla skvělá. A popravdě moc nevím, co si o knize myslet. První část byla hodně dobrá a slibná, autor dokázal skvěle navázat atmosféru starého zimního Londýna roku 1818, včetně popisu života kapesního zlodějíčka a děsivého monstra (Pan Krátur) které se v temných londýnskách ulicích skrývalo. Ovšem pak přišla celkem průměrná druhá část a prudké vytřízlivění - a k tomu jako třešnička na dortu divná a hororová poslední část.
Jinak mě naprosto překvapil doporučený věk pro čtenáře od 11ti let, protože podle mě se jedná o pokročilejší román pro starší, vzhledem k některým krvavým popisům a scénám. Ale to je okrajové, osobně si myslím že kdyby se děj vyvíjel malinko jinak, například byl celý zasazen do pochmurného Londýna vyzněla by celá kniha líp, měla by lepší, méně skokovou atmosféru, kdy se jednou podobá hororu, jednou pohádce před spaním a nakonec jakémusi zvláštnímu scifi.

Tím ale samozřejmě nechci práci autora kritizovat, jedná se o velmi pěknou knihu, se zajímavým koncem která rozhodně stojí za přečtení, nicméně, nevím zda změním názor, ale prozatím raději zůstanu u Příšerných příběhů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pan Krátur v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x