Pan Burák přehled

Pan Burák https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154870/pan-burak-154870.jpg 3 28 28

David Pepin svou ženu Alici miluje, zároveň už ji ale nemůže vystát, a tak začne snít o náhodném zásahu shůry, který ho milované ženy zbaví. Kde se sny stýkají s realitou? A jak do všeho zasáhne Pan Burák? V napínavém příběhu s kriminální zápletkou, který bravurně pracuje s psychologií a nezapře inspiraci ve filmech Alfreda Hitchcocka, Adam Ross zachycuje všechny odstíny emocí, jež těsné soužití v manželství přináší. Láska a násilí, důvěrnost a nevěra, touha a odpor jako by byly rubem a lícem téže mince, která se v letu neustále obrací. A nikdo dopředu neví, jak ta riskantní a nevyzpytatelná hra s city, jež čeká na každý pár, nakonec dopadne. Příběh Davida a Alice se prolíná a zrcadlí s příběhem detektiva Warda Hastrolla a jeho ženy Hannah, ale také se skutečným případem doktora Sama Shepparda z Ohia. Ten byl v roce 1954 odsouzen vraždu své ženy Marilyn a strávil deset let ve vězení, než jej soud v obnoveném řízení shledal nevinným.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pan Burák. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Nunynka
29.05.2020 3 z 5

No já ani nevím co mám napsat. Některé pasáže knihy se mi moc líbily,ale pak už jsem se v myšlenkách a postavách začala ztrácet.

zuza108
21.04.2020 4 z 5

Tleskám! Je pravda, že mi trvalo déle něž jsem se začetla, ale když jsem se začala blížit k prostředku, kniha mě velice chytla. Obdivuji autora jak dokázal ztvárnit a prožít jednotlivé příběhy a přiblížit nám skutečný příběh doktora Sama, filmy ani dokumenty, které tento případ mapují to nedokázaly tak poutavě jako Adam Ross.


Monique07
08.11.2019 5 z 5

Tohle je taková čistá hluboká psychologie.... asi to vážně nesedne každému. Já jsem si libovala. Po dlouhé době velice zajímavá knížka, která ve mě zanechala silné pocity... rok mi ležela v knihovně, než jsem ji otevřela. Ten název ve mě evokoval cosi dětinského. O to větší bylo překvapení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pan Burák v seznamech

v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

americká literatura manželství

Autorovy knížky

Adam Ross
americká, 1967
2013  64%Pan Burák