Pan Burák

Pan Burák https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154870/pan-burak-154870.jpg 3 28 9

David Pepin svou ženu Alici miluje, zároveň už ji ale nemůže vystát, a tak začne snít o náhodném zásahu shůry, který ho milované ženy zbaví. Kde se sny stýkají s realitou? A jak do všeho zasáhne Pan Burák? V napínavém příběhu s kriminální zápletkou, který bravurně pracuje s psychologií a nezapře inspiraci ve filmech Alfreda Hitchcocka, Adam Ross zachycuje všechny odstíny emocí, jež těsné soužití v manželství přináší. Láska a násilí, důvěrnost a nevěra, touha a odpor jako by byly rubem a lícem téže mince, která se v letu neustále obrací. A nikdo dopředu neví, jak ta riskantní a nevyzpytatelná hra s city, jež čeká na každý pár, nakonec dopadne. Příběh Davida a Alice se prolíná a zrcadlí s příběhem detektiva Warda Hastrolla a jeho ženy Hannah, ale také se skutečným případem doktora Sama Shepparda z Ohia. Ten byl v roce 1954 odsouzen vraždu své ženy Marilyn a strávil deset let ve vězení, než jej soud v obnoveném řízení shledal nevinným.... celý text

Přidat komentář

Nunynka
29.05.2020 3 z 5

No já ani nevím co mám napsat. Některé pasáže knihy se mi moc líbily,ale pak už jsem se v myšlenkách a postavách začala ztrácet.

zuza108
21.04.2020 4 z 5

Tleskám! Je pravda, že mi trvalo déle něž jsem se začetla, ale když jsem se začala blížit k prostředku, kniha mě velice chytla. Obdivuji autora jak dokázal ztvárnit a prožít jednotlivé příběhy a přiblížit nám skutečný příběh doktora Sama, filmy ani dokumenty, které tento případ mapují to nedokázaly tak poutavě jako Adam Ross.


Monique07
08.11.2019 5 z 5

Tohle je taková čistá hluboká psychologie.... asi to vážně nesedne každému. Já jsem si libovala. Po dlouhé době velice zajímavá knížka, která ve mě zanechala silné pocity... rok mi ležela v knihovně, než jsem ji otevřela. Ten název ve mě evokoval cosi dětinského. O to větší bylo překvapení.

bubakmaly
12.07.2017

Jsem opravdu ráda, že nejsem zmatená sama. Místy jsem se opravdu ztrácela a závěr mě příliš nenadchnul.

Lilith1
08.01.2015 3 z 5

Nebýt toho chaosu a kdyby byl ještě domyšlen závěr u případu dr.Shepparda určitě by si zasloužila vyšší ohodnocení. Jako do půlky se četla dobře, ale pak už to byl opravdu zmatek nad zmatek, dokonce jsem bojovala s pokušením ji odložit, což dělám opravdu nerada. Po psychologické stránce velmi zajímavé, velice dobře podané vnímání různých situací Davidem, Alicí, ale i Marylin a Samem a vedlejšími postavami jako Susan nebo Eberlingem, kdyby se to celé nezkomplikovalo tím, že čtenář neví co je děj příběhu, co Davidova kniha a co pouhé představy hlavních protagonistů, tak by šlo rozhodně o bestseller. Škoda, velká škoda.

iva23
19.09.2014 3 z 5

Tak nevím, mám takové rozpačité pocity.. na jednu stranu se mi moc líbilo, jak autor popisuje psychologické procesy v ženatém muži, jak vnímá a přemýšlí. Dobře vyjádřil i pocity tlustých lidí a nešťastných manželek. Na druhou stranu se příběh samotný vlekl, až jsem myslela, že to nedočtu. Takže takový dobrý průměr.

Esie
10.09.2014

Nehodnotím, protože jsem to nedočetla. Neměla jsem sílu něco tak hrozného dočíst. Po asi 70 stranách jsem to vzdala. Tohle už se mi dlouho nestalo, abych narazila na takhle špatnou knihu. Ti kteří to dočetli si zaslouží uznání.

MajaViki
13.01.2014 3 z 5

Tato kniha je podle mě dost zmateným stylem napsaná, nechytla mě.

RADOST
28.06.2013 3 z 5

Síla této knihy je v psychologii, to mám ráda. Přesto jsem tuto knihu poprvé odložila a vrátila se k ní až po dvou týdnech. A opět jsem byla jaksi zmatená -- co je pravda, co je fantazie? Ztrácela jsem se. Připouštím, chyba je asi ve mně, kniha mi jaksi "nesedla".

Štítky knihy

americká literatura manželství

Autorovy knížky

Adam Ross
americká, 1967
2013  64%Pan Burák