Outsider - Môj dobrodružný život přehled

Outsider - Môj dobrodružný život https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298580/outsider-m-j-dobrodruzny-zivot-8AO-298580.jpg 4 144 144

Všetci robíme chyby, ale rozpútať tretiu svetovú vojnu, to by už bol poriadny prechmat. Do dnešného dňa som presvedčený, že som za to celkom nemohol. To už však trochu predbieham. Stalo sa mi v živote, že som ledva unikol hnevu hamburského obchodníka so zbraňami, v občianskej vojne v Nigérii ma takmer trafil MiG a v Guinei-Bissau som pristál v centre krvavého prevratu. Zatkla ma Stasi, uctili si ma Izraelčania, IRA ma donútila rýchlo sa presťahovať z Írska do Anglicka a istá atraktívna Češka, agentka tajnej služby... no, jej úsilie bolo trošku intímnejšieho rázu. A to je len začiatok. Zakaždým som sa ocitol uprostred diania. A predsa som zostával outsiderom... ... hovorí o svojom románe autor a protagonista v jednej osobe Frederick Forsyth.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Outsider: My Life in Intrigue , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Outsider - Môj dobrodružný život. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Wladimirski
13.02.2024 5 z 5

První třetina knihy byla poměrně suchým čtením, až navozovala pocit lehkého zklamání ve vztahu k očekávání vzbuzeném anotací. Potom se ale vyprávění rozeběhlo a oči letěly nad stránkami. Velice pestrý životní příběh provázený notnou dávkou štěstí, dobrodružný, až neuvěřitelný. Za ten "rozjezd" hvězdičku neubírám a jdu pátrat do knihkupectví po dostupných románech FF!

kramver
27.05.2023 4 z 5

Ještě jsem neměla příležitost přečíst si nějakou autorovu knihu, ale po přečtení životopisu si určitě některé přečtu. Neznám tak Forsythův vypravěčský styl v jeho knihách, ale tady byl až překvapivě úsporný, rychlý a v mnoha ohledech stručný. Jde přímo k věci bez zbytečné omáčky. Soukromý život téměř opomíjí, prostor dostávají světové a politické události a jejich vliv na jeho tvorbu i na něj jako člověka. Jeho život byl plný dobrodružství často velmi nebezpečných, ale autor se čtenářem prolítne pouze některé a to jen tak mimochodem. Na člověka s takovým životem je kniha překvapivě krátká. Až jsem přemýšlela, co ho drželo tak zpátky.


čef
04.05.2023 5 z 5

Autobiografické knihy mám rád, ale už dlouho jsem nečetl tak zajímavý román jako je tento. FF je určitě velký dobrodruh a jeho poznání světa je hodně nadprůměrné. Procházíme se jeho kariérou jako pilota, korespondenta Reuters, zpravodajce výzvědných služeb a světoznámého spisovatele. Mnoho napínavých scén z jeho života jistě uspokojí všechny jeho čtenáře, pro mne však bylo nejzajímavější, jak se autor poctivě připravoval na psaní svých dobrodružných románů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Outsider - Môj dobrodružný život v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených209x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených13x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst65x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x