Přibližné řešení přehled

Přibližné řešení https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26928/priblizne-reseni-26928.jpg 5 46 46

Ota Fink série

< 13. díl >

Proč stará učitelka klavíru náhle přestala dávat hodiny a s návštěvami mluví jen přes řetízek v pootevřených dveřích? Co je pravdy na tom, že se v jejím bytě našla mrtvola? Neslíbil Ota Fink kamarádce Maky svou pomoc trochu neuváženě? Ota se schází s majorem Moldánkem, který (ač nerad) přizná, že kriminálka na případ nemá jednoznačný názor, a že případný pohled zvenčí by případu mohl prospět … Nitky se táhnou z hostivařského hřbitova přes psí cvičák kamsi do hotelu Lumír; sametový alt zpěvačky Amiry obestírá svým kouzlem bezděčného detektiva, který si ani neuvědomuje, jak nebezpečné je jeho postavení – dokud nedojde k další vraždě… Leč ani ta není vraždou poslední.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přibližné řešení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Chesterton
14.05.2023 5 z 5

Růžena, Esterlita, Viki - Nefertiti, krutejma zážitkama otřískaná. Nehodná a svůdná Zuzana; stydlivá Marienka ze Spartakiády. Moldánkovic Radka, smutná Michaela, růžovoučká cukrářka Jitka a Viola Těšínská . . .
Hodně vzpomínkové, rekapitulační a tuze dobré.
Pro mě jako bonus místopis Strašnic, Malešic, Skalky i s Křenickou ulicí (kde jsem bydlela jako děcko), Solidarity, Žižkova . . .

Takový řízný Kabaret ze Žižkova za účasti evropských i východních hostů Čedoku, kde je Šjoukje van Houten největší hvězdou Oty Finka. Napěchované jiskřivým humorem a jazykovým talentem Bavilo mě to obrovsky. Asi nejlepší Finkovka?
7/7

mol378
17.11.2022 4 z 5

Opět jsem se k Otovi uchýlila v poněkud těžších životních chvílích a tentokrát nezafungoval. Nemohla jsem se do příběhu ponořit, spád se mi zdá menší, nemá to tu obvyklou lehkost. Nicméně nemůžu dát míň než 4 hvězdy, to by nebylo spravedlivé k autoru, který mi dává mnoho radosti, ani k Otovi. Asi se nějak špatně srovnávám s jeho zvážněním a ztrátou nadšeného, občas trošku nešikovného amatérství. Stává se z něho prostě kriminalistický profík... Šjoukje van Houten pobavila ve svém skromném utíkáčku i koktejlových večerních a držím jí palce, aby jí štěstí vydrželo a nemusela nikdy posmutnět. Přitom tuším, že se to někdy stane _ a nechci to.


mi-380
05.09.2022 4 z 5

Ota Fink dělá kapitánu Moldánkovi užitečného idiota i ve svých jedenatřiceti letech. Kromě detektivní zápletky, do níž byli zapojeni dokonce i příslušníci spřátelených zemí (NDR a PLR), bylo pro mne mírným zdrojem napětí také sledování poměru mezi Otou a holkou House. Má to budoucnost? Nemá?
Jinak jde ale o vraždy, a to ne jen tak ledajaké, pomáhat při řešení musí i hospodská trampská parta.
Spád a humor nechybí, ale nějak u mě došlo k mírné redukci toho bezmezného nadšení z úvodních dílů.
80 % (zatím 36 hodnotících s průměrem 91 %).

Dolíček na kůži zůstal; nebyla sice ještě úplně studená, ale svejch povinnejch třicet šest šest už taky zdaleka neměla. A hlavně — tu hlavu měla v tak šíleným úhlu, že to veškerý pochyby vylučovalo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přibližné řešení v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit5x