Osamělá Meredith přehled

Osamělá Meredith https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489314/bmid_osamela-meredith-JxK-489314.jpg 4 47 47

Meredith Maggsová neopustila svůj dům 1 214 dní. Trvá však na tom, že není osamělá. Má kocoura Freda. Její kamarádka Sadie ji navštěvuje, kdykoli může. Navíc je tu její online podpůrná skupina NejsteSami. Čas si krátí skládačkami nebo vařením oblíbených jídel a společnost jí nahrazují milovaná Emily Dickinsonová, internet, poslíček z Tesca a zrádné vzpomínky. Jenže pak se to změní. Nejprve do jejího života vtrhnou noví přátelé Tom a Celeste, poté odcizená sestra, s níž už léta nemluvila. Její domov už není bezpečným útočištěm. Ať se to Meredith líbí, nebo ne, svět přichází k jejím dveřím...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Meredith, Alone , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osamělá Meredith. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Kudík
13.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Kniha, která doslova klame obalem. Upřímně jsem nečekala, co se zde skrývá, protože anotace v kombinaci právě s takovou obálkou, působí relativně "neškodně".
Meredith a její vzpomínky na dětství, dospívání a období těsně před izolací se střídají se současností, která je nejlepší z toho, co jí zatím potkalo. To čím si prošla se svojí sestrou se vůbec nedá nazvat dětstvím, natož šťastným. Nechápu, že jakkoliv nezasáhlo okolí, ať již otec nebo tetička Linda, protože tohle na zásah bylo. Střípky různého psychického či fyzického týrání, a do toho později někdo jako Lucas, to by bylo moc i na celkem odolného jedince. Práce podpůrné skupiny byla zajímavá a pro lidi v japonštině označené jako hikikomori (6m a více), celkem nezbytná. A to co pro Mer dělala Sadie, její podpora bez jakéhokoliv odsouzení a pořízení zrzavého Freda, to byla asi ta nejvíc pomoc, kterou potřebovala, vč. času, kterého se jí dostalo. I přes smutný děj je kniha ukončena s nadějí na lepší zítřky. 4,5*

Clara_C
28.12.2023 4 z 5

Dalo by se napsat, že je to milá knížka, kdyby se Meredith neschovávala před světem z tak vážného důvodu. A její nejbližší, kteří by při ní měli stát, jí v tom nechali.
Krásně napsáno, za překlepy autorka nemůže, ale je to nyní celkem častý nešvar, což shazuje celkový dojem z knih.

"Máma byla bosa, přes šaty s flitry měla přehozený starý baloňák. Zakrýval jí postavu a dosahoval téměř na chodník. Jelikož pásek chyběl, měla ruce zkřížené na prsou, aby se cípy kabátu nerozevíraly. Nikdy předtím jsem ho u ní neviděla. Nakrátko jsem zauvažovala, odkud ho asi má, ale pak jsem si řekla, že to asi nechci vědět.
Život se může změnit během pár vteřin, ať už k lepšímu, nebo horšímu. Někdo se nadechne poprvé, jiný naposled. Auta bourají, letadla se řítí do oceánu. Uzdravovací proces po desetiletích plných křivd může začít obyčejným gestem.
Nebo otázkou- Jsi v pořádku?
Ale tahle chvíle k takovým momentům nepatřila. "


marlowe
13.12.2023 4 z 5

První polovina jednoznačně pětihvězdičková (!!!), ve druhé už bylo na můj vkus příliš mnoho vaty, cukrkandlu a témat zavánějících něčím, co bych nazval „vykalkulovaným hraním na city“. Velká škoda. Za ty emoční podpásovky bych přilípl tři hvězdičky, ale protože téma knihy je opravdu silné, budu shovívavější.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Osamělá Meredith v seznamech

v Přečtených59x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

přátelství pro ženy osamělost psychické problémy sestry agorafobie

Autorovy knížky

2022  84%Osamělá Meredith