Omluva nestačí přehled

Omluva nestačí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514583/bmid_omluva-nestaci-h8e-514583.jpeg 4 51 51

Příběh hlavní hrdinky Stephanie Townsendové se odehrává ve dvou rovinách – v době jejího dětství, kdy dojde k tragédii a beze stopy zmizí Stephaniina kamarádka Dawn, která s ní manipuluje a ponižuje ji, a v době dospívání a dospělosti Steph, kdy jí nešťastnou náhodou umírá malá dcera a ona je přesvědčená, že je to daň za smrt Dawn. Působivý a poutavý román o lidské síle a o několika náhodně propletených osudech, který je radost číst.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Sorry Isn't Good Enough , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Omluva nestačí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Danago
03.04.2024 4 z 5

Kdybych knihu nedostala jako dárek nikdy bych si ji nepřečetla. Kdybych si nečetla komentáře zde , tak bych knihu nedočetla. Opravdu prvních 100 stran mě nebavilo, potom se děj rozběhne. Určitě je třeba dočíst knihu , aby jste věděli úplně všechno, co se vlastně stalo. Tato kniha je opravdu velmi zvláštní a pokud vydržíte dostane se vám pod kůži.
Nakonec jsem byla hodně překvapená. Velice zajímavý román.

markej
30.01.2024 5 z 5

Příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách, v šedesátých letech, když byla Stephanie devítiletou dívenkou, a o nějakých čtyřicet let později, kdy už je matkou a konečně se rozřeší záhada ohledně zmizení její kamarádky z dětství Dawn.

Knížka výborně pracuje s psychologií postav, proto má někdy i trochu pomalejší tempo, což mi ale vůbec nevadilo. Stephanie pochází z rodiny, v níž vládne citově chladná matka, které od manžela není dovoleno chodit do práce, a otec, jenž sice dceři projevuje lásku, je však nesmyslně přísný zase v jiných ohledech.

Nejvíce mě zaujal právě vztah matky a dcery, v nejednom případě jsem zažila to samé co Stephanie. Líbilo se mi, že v průběhu čtení pochopíte, že nic není černobílé, stejně jako chování matky. Ano, mnohdy je až zlé, ale postupně se dozvíte, proč to tak nejspíš bylo a že dokázala být i velmi odvážná a zachovat se správně tehdy, když to bylo potřeba.

Odhalení celé záhady ohledně Dawnina zmizení navíc přichází až s úplně posledními stránkami, budete tedy napjatí celou dobu čtení.

Knížku moc doporučuju, vryla se mi pod kůži opravdu moc.

Hodnocení: 5 * z 5 *


cleopatra11
28.01.2024 4 z 5

Není to špatný příběh, kniha mě začala bavit až tak od stránky 100, chtěla jsem to vzdát. Jsem ráda, že jsem vydržela. Styl psaní mi připomíná Alenu Mornštajnovou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Smrtící volání, Varšavský sirotek a další knižní novinky (14. týden)

02.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Omluva nestačí v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Jane Bailey
britská
2023  80%Omluva nestačí