Odkaz lovce tajgy přehled

Odkaz lovce tajgy https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93360/bmid_odkaz-lovce-tajgy-vFU-93360.jpg 4 67 67

Příběh z prostředí sibiřské tajgy. Mladý geolog Oleg se v čele výpravy vydává objevit poklad svého dědy, aniž ví, co poklad obsahuje. Jeho už tak nesnadný cíl mu však ještě znesnadňují šelmy, hon po bájném kořenu žeň-šenu, bandité a později i meteorit (který na Sibiř opravdu dopadl).

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odkaz lovce tajgy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Cinik
28.01.2023 3 z 5

Kvalitní dobrodružný román, bohužel trochu znehodnocený komunistickou propagandou, kterou do něj jeho skrznaskrz rudý autor na vícero místech vecpal.

lynxir
08.12.2022 2 z 5

Jediné, co za to stojí, jsou ilustrace Z. Buriana. Příběh nic moc, takzvaní lovci střílejí na vše, co se jen pohne, soudruh Luskač má neskutečný sklon k přehánění ve všech směrech a komunistický postoj k veškeré situaci je opravdu naprosto tupý.


Yarwen
26.08.2022 odpad!

Autor knihy byl zaslepený komunistický fanatik, pro kterého vše, co bylo za cara, je špatné a kruté, zatímco krása sovětského socialismu nemá vadu na kráse (sic!). Bohužel tyto bludy a předsudky vkládá i do zvířecí říše - rozlišuje hodná zvířata (prasata, jeleni, sobi či losi) a zlá zvířata (medvědi, vlci, levharti či tygři). Zlá zvířata je třeba bezpodmínečně vyhubit, byť je to nelehké a nechtějí dát své CARSTVÍ zadarmo. Boha jeho!!?! Na tomto základě je postavena tato kniha s naprosto jalovým příběhem, ve kterém se výprava snaží v tajze nalézt poklad pro sovětský lid. Jsem už ve věku, kdy si v textu dokážu podobné zvrácenosti odfiltrovat, ale kniha je určena pro dětského čtenáře, a tady bych se opravdu bál, aby některý z autorových nesmyslů v dětské mysli nezůstal. A stejně tak jako je autor neúprosný ke krásným šelmám, o politické zaslepenosti nemluvě, budu já neúprosný k jeho knize. Těch pár zajímavých zvířecích příběhů na jednu hvězdu nestačí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odkaz lovce tajgy v seznamech

v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech4x