Obchod s orgánmi přehled

Obchod s orgánmi
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438098/bmid_obchod-s-organmi-AgP-438098.jpg 4 233 233

Thriller z lekárskeho prostredia. Abby je začínajúce lekárka v bostonskej nemocnici. No keď sa postará o to, aby srdce obete autonehody nedostala bohatá pacientka ale 17-ročný smrteľne chorý chlapec, ohrozí nielen svoju kariéru ale aj svoj život... tvrdá väzba, 257 strán

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Harvest , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obchod s orgánmi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (55)

aliza
30.01.2024 5 z 5

Od Tess jsem zatím četla krimi thrillery s Maurou a Jane, thriller z lékařského prostředí je od ní můj první. A opět mne autorka nezklamala. Velmi zajímavé a velmi znepokojující téma. Napínavé od začátku do konce. Kniha se mi moc líbila a vřele ji doporučuji.

Evaho73
03.12.2023 5 z 5

Veľmi pútavý a mrazivý príbeh. Možno najdesivejšie je, že to znie dosť presvedčivo. Dielo je nabité množstvom medicínskych pojmov s podrobným popisom postupov, kedy naozaj máte pocit, že autorka rozumie tomu, o čom píše. Považujem to za bonus, lebo čítate detektívku a zároveň lepšie pochopíte, ako sa robí napríklad transplantácia srdca alebo transport orgánov.
Vnútorné pocity hlavnej postavy autorka vykreslila celkom dobre, ale ostatné postavy sú trochu ploché, väčšinou iba videné očami postavy. To, samozrejme, vytvára len ďalšie intrigy a hypotézy komu sa dá veriť a kto je do aféry  zapletený. Tento druh neistoty sa udržiava naprieč celým príbehom , aj keď sa mi zdalo, že koniec je príliš nútený s množstvom neuveriteľných náhod, čo trochu uberalo na reálnosti a presvedčivosti.


Jack Bauer
20.08.2023 5 z 5

Výborně napsaná kniha jak od Robina Cooka, závěr velmi napínavý, kdy úplně těsně před koncem nevíte, jak vše autorka zakončí když zbývá už je pět stránek. On to není jen fiktivní román, ale holá skutečnost. Na toto téma doporučuji výbornou knihu od Gordona Thomase Lovci orgánů nebo Dobrodinec od Ridley Pearson.

"Rusko je navíc zemí, kde probíhá něco jako obchod s lidskými orgány. Je to katastrofální záležitost a věc, které by civilizovaný svět měl věnovat velkou pozornost," upozorňuje odborník.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Obchod s orgánmi v seznamech

v Přečtených342x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených16x
v Knihotéce208x
v Chystám se číst104x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech5x