Obchádza nás temnota přehled

Obchádza nás temnota https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321994/mid_obchadza-nas-temnota-oCU-321994.jpg 3 32 32

Temné, mrazivé, drsné, ponuré a ako nová žiletka ostré hororové a trilerové poviedky. Ivan Kučera, držiteľ Ceny Béla za kontroverzné Prasa, vás prevedie všetkými ročnými obdobiami... a hlavne smrteľnými nebezpečenstvami, ktoré s nimi vstupujú do našich životov. Znepokojene vniknite do atmosférického sveta starých rituálov, zničených policajtov pasúcich po šialených sériových vrahoch, do sveta vraždiacich zvierat i desivých klaunov. Poriadne sa oblečte a vstúpte do hlbokých slovenských lesov, do chladných miest postihnutých ľudskou nedôverou a do na prvý pohľad idylických dediniek, ktoré ukrývajú nejedno strašné tajomstvo. Hlavne však majte oči na stopkách. Zlo číha všade a vpáli vám do života práve vtedy, keď to najmenej čakáte.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obchádza nás temnota. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

mirec88
03.12.2022 4 z 5

Tak to bola jazda! Okrem dvoch poviedok, ktoré boli priemerné, boli všetky na 4 alebo 5 hviezdičiek. Páčila sa mi na týchto hororových poviedkach okrem samotného deja hlavne atmosféra, ktorá bola vypiplaná a bola mrazivá a fakt som sa bál! Výborná ukážka slovenského hororu. Nebyť tých dvoch priemerných poviedok, tak to má 5 hviezdičiek. Odporúčam.

RomanTilcer
18.10.2022 3 z 5

Příběhy jsou svižný, vtáhnou vás, a než se nadějete, postaví vás před nějakou potvoru, obludu, bestii… S mým vkusem se to úplně nesešlo, ale řemeslně to není vůbec špatný. Oceňuju hlavně tu přímočarost, kdy jde Kučera stručně a jasně rovnou k věci – to mám rád, protože o to víc pak vynikne, jestli je povídka dobře vystavěná. Občas jsem teda měl pocit, že menším přibržděním v dramatickejch momentech by se z nich dalo vymáčknout větší napětí, ale v zásadě to byla sympatická sbírka, a až autor vydá něco dalšího, zřejmě po tom zase sáhnu. Při čtení jsem se neubránil dojmu, že by z Kučery byl dobrej scénarista, kdyby se někdo rozhodl natočit drsnej krimi-hororovej seriál.


tetanurae
05.07.2022 3 z 5

Povím vám, jsem hrozně rád, že jsem se k téhle knížce konečně dostal. Ivan je nejen fajnový chlapík ze stejné spisovatelské stáje (rozumějte vydavatelství), ale také poměrně známý povídkář a zasloužený vítěz ceny Béla.

Obchádza nás temnota je sbírka jedenácti povídek, v nichž si každý najde svoje. S Ivanem máme společnou například lásku k temným lesům a nevysvětlitelným jevům v přírodě. Z toho důvodu mi velice přirostly k srdci povídky Obesenec, Niekto tu je nebo Zahradkárska osada. Avšak ani Ovoniavač nijak kvalitativně nezaostává.

Celá sbírka cílí zejména na budování atmosféry a klade důraz na zlovolné úkazy okolo nás. Rozhodně bych velice rád vyzdvihl napětí, které téměř každá povídka úspěšně drží. Oproti tomu budou zklamáni příznivci propracovaných point. Čímž jsem byl lehce zklamaný i já.

Výsledek je i tak ale velice slušný. Ivan Kučera je stále autorem, který na Slovensku umí nejlépe využít potenciálu lesních sil. Jestli tíhnete k poctivým brakům za pár korun (nebo euro), a to doslova, protože tuto knížku zakoupíte za úžasná 3€, neváhejte ani chviličku. Svůj účel splní.
Celkové hodnocení 68% -hluback-

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Obchádza nás temnota v seznamech

v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

sex čarodějnice smrt sérioví vrazi opice zdivočelá zvířena slovenské horory

Část díla

všech 11 částí díla

Autorovy další knížky

Ivan Kučera
slovenská, 1981
2022  79%Ďáblův hřbet
2016  67%Obchádza nás temnota
2019  70%Prasa
2014  58%Lesy
2013  58%Kozí ľudia