Past na královnu - Vášnivá cizinka na českém trůnu přehled

Past na královnu - Vášnivá cizinka na českém trůnu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214392/mid_past-na-kralovnu-214392.jpg 4 38 38

Pro malou vévodkyni Žofii, trpící na zchudlém hradě neláskou rodičů, si jednoho dne přijede protřelý strýc, aby z ní vychoval dámu a výhodně ji provdal. Ani na mysl by mu nepřišlo, že se do ní zamiluje sám český král! Ale dvorské intriky a výbušná Václavova povaha hrozí udusit počáteční okouzlení.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Past na královnu - Vášnivá cizinka na českém trůnu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

aktijnov
26.07.2022 4 z 5

Nenáročná oddychovka na léto. Jen ten podtitul "vášnivá" je trochu přitažený za vlasy.

astroweb
05.03.2022 5 z 5

Náhodou to nebylo vůbec špatné, čtivý a zajímavý historický román, jaký mám rád. Určitě si přečtu i další díly.


broskev28
20.07.2019 5 z 5

Začala jsem číst první díl trilogie a nevěděla jsem, co mám očekávat. Autora sice znám, ale doposud jsem od něj přečetla jen jednu knihu; manželku Václava IV. jsem si vůbec nevybavovala. Z dějepisu si pamatuju jen to, že se účastnila Husových kázání v kapli Betlémské a že se to jejímu manželovi moc nejevilo. Ale jak se jmenovala, odkud pocházela, jak se dostala do Čech a jakou roli hrála při zrodu husitského hnutí?
Otomar Dvořák nezklamal. Kromě nezbytných údajů o samotné Žofii (Sofii) Bavorské, jejím původu, vzdělání a rodinném zázemí, jsem se dozvěděla i mnoho zeměpisných a historických informací o středověké Evropě. Tak třeba jsem netušila, že město Cheb a řeka Ohře měly (a možná stále mají?) v němčině jedno jméno, a sice Eger. Ale to je jenom jedna nitka v obrovském gobelínu, který zachycuje středoevropské země, jejich panovníky, šlechtu, církevní hodnostáře, v kvasu konce 14.století.
Ale když jsem si přečetla následující řádky, nevěřila jsem:
"To byl náš starý známý, farář Kojata z Podskalí", vysvětloval Žofii staroměstský rychtář. "Zase hrál v krčmě kostky a prohrál všechno, i ty šaty na sobě. Až se v šatlavě vyspí z opice, tak ho pustíme. Co s ním můžeme dělat? Podléhá vyšší instanci. Ani tu pokutu nezaplatí. A přitom si zřídil v jednom domě hned vedle fary výborně prosperující hampejz s pěti nevěstkami. Dělat rychtáře je nevděčná služba, když spravedlnost platí jen pro někoho!"

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Past na královnu - Vášnivá cizinka na českém trůnu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených56x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x