Nevinný záskok přehled

Nevinný záskok
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477013/bmid_nevinny-zaskok-e5i-477013.jpeg 4 107 107

Heather má novou práci… V čem je háček? Heather není ta, za koho se vydává. A už vůbec se nejmenuje Heather. Birdie a Heather jsou nejlepší kamarádky a spolubydlící. Heather je zodpovědná a má v životě jasno. Birdie je tak trochu střelec a neví, co se sebou. Když se Heather překvapivě vydá s novou láskou do Itálie a zruší tak vysněnou letní práci someliérky ve Skotsku, rozhodne se za ni Birdie zaskočit. Vždyť co na tom může být tak složitého? K masu červené, k rybě bílé… A tak Birdie stráví léto v luxusním pětihvězdičkovém resortu. Dokáže ale obalamutit bohaté zákazníky při servírování vína, kterému na rozdíl od své spolubydlící ani za mák nerozumí? A hlavně – dokáže se neprozradit před hezkým a sympatickým kuchařem Jamesem, prvním mužem, který se jí doopravdy líbí?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

The Summer Job , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevinný záskok. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Eva-K
03.07.2023 3 z 5

Četla jsem v němčině, český překlad tedy neposoudím. Je to žánr, který běžně nečtu, v češtině už vůbec ne. První polovina knížky pro mě byla spíš otravná, dělalo mi problém se začíst, vadily mi rádoby vtipné dvojsmysly, nic moc se nedělo. Ale od půlky to chytlo spád, kolikrát jsem se i zasmála a skoro se nešlo odtrhnout. Za mě tedy nakonec pohodové letní čtení.

Knihochod
14.01.2023 3 z 5

Už len podľa názvu a anotácie pochopíte, že sa nebude jednať o žiadnu náročnú knižku, ktorá by vám svojim obsahom vyrazila mozog z hlavy. Že by ste i tak dúfali, že to nie je pravda? Pozor, aby ste neboli sklamaní!

Ja som sa do tohto príbehu púšťala s vidinou milučkého, príjemnučkého a klišoidného oddychového čítania, ktoré som aj reálne dostala. Nič ma popri čítaní neprekvapilo i keď je pravda, že som sa niekoľkokrát schuti zasmiala, čo pri knihách tohoto rázu vždy rada uvítam. A maličký plusový bodík môže dostať aj zvratík takmer na konci príbehu - cením si ho.

Možno by však nebolo na škodu, keby to celé bolo o pár stránok kratšie, keďže v niektorých kapitolách sa nedialo nič závratného, čo by vyslovene bolo pre príbeh potrebné.

Nemám viac, čo by som k tejto knižke napísala. Snáď len, že pokiaľ hľadáte nenáročnú oddychovku, ktorú ste schopní za pár dní prečítať, preniesť sa na chvíľku do Škótska a dozvedieť sa čosi málo o víne, túto vám môžem s kľudným svedomím odporučiť. I keď teda neurazí, no ani nenadchne.


bookcase
17.08.2022 3 z 5

No, musím souhlasit s předchozími názory, zejména s JessieEx. Birdy je opravdu zvláštní, nepříliš sympatická hrdinka, která ten jinak fajn příběh (Skotsko a tak...) zabila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (28. týden)

11.07.2021


Citáty z knihy (2)

Můj úkol je to proměnit. Něco vytvořit z dokonalého přirozeného stavu. Uvařit, naložit, vysušit, kdo ví? Někdy se toho skoro ani nedotknu. Jenom to proženu po pánvi, okořením. Jak je třeba. A položím na talíř. Lidé, kterým to potom odnesou, jsou pro mě cizí, a přitom vařit někomu jídlo je jedna z nejintimnějších věcí, jaké můžeš s jiným člověkem zažít. Někoho krmíš.


Udělat pudink vůbec není legrace. Nesmíš na něj spěchat. Hotovo je, teprve až když je hotovo.


Kniha Nevinný záskok v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených135x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených2x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst114x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

víno pro ženy Skotsko romantika

Autorovy knížky

Lizzy Dent
britská
2021  72%Nevinný záskok