Neobvyklá psychoterapie Miltona H. Ericksona přehled

Neobvyklá psychoterapie Miltona H. Ericksona https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120902/neobvykla-psychotera-120902.gif 4 14 14

První ucelená publikace o práci M. H. Ericksona uvolnila ve světě nebývalou vlnu zájmu o "ericksonovský" psychoterapeutický přístup.

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Triton
Originální název:

Uncommon therapy , 1973


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neobvyklá psychoterapie Miltona H. Ericksona. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

klara1550
03.06.2022 3 z 5

Přístup k terapii je to skutečně neobvyklý, u knihy ale narážím na zásadní problém. Výhrady mám k modelu rodiny, který je zastaralý, upevňující genderové role ve společnosti.

IŠ
19.11.2019 4 z 5

Má premiéra s Miltonem Ericksonem. Ještě před čtením samotné knihy, mě velmi oslovil jeho komentář na zadní straně obálky. Je to ten citát, který níže uvádí Bytost, i když je ve skutečnosti o něco delší. Ten citát mě uchvátil. Techniky se přizpůsobují člověku, nikoli naopak. Nikdy mě nepřestane fascinovat síla lidské osobnosti a odvahy, která dokáže vyjet se zajetých kolejích a dělat věci jinak. A pan Erickson je opravdu dost odvážný. Někdy je tak odvážný, že jsem až zalapala po dechu, jestli toto není za hranou, potom zcela jistě na hraně. On se s tím totiž v některých případech opravdu nepáře a umí použít i velmi ostrý slovník. Vlastně je mi to sympatické, ale zároveň mě napadlo ono „Co jednoho posílí, druhého může zabít “. Kniha je uspořádána podle cyklu rodiny, kde Haley jednotlivé případy komentuje. Některé komentáře mě nebaví a možná mi přijdou zbytečné. Ale kniha jako celek je zajímavý vhled do Ericksonovi práce.


Kessetra
09.12.2018 5 z 5

Název knihy je velmi příhodný, protože některé postupy Ericksona byly opravdu neobvyklé a tím geniální. Knížka podává přehled a ukazuje přístup tohoto psychoterapeuta při řešení problémů v rámci životního cyklu rodiny.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neobvyklá psychoterapie Miltona H. Ericksona v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Jay Haley
americká, 1923 - 2007
2003  87%Neobvyklá psychoterapie Miltona H. Ericksona