Není sestra jako sestra přehled

Není sestra jako sestra
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538150/bmid_neni-sestra-jako-sestra-663d69f2ab346.jpg 4 2 2

Na malém městě, jako jsou Vlčice, ví skoro každý, kde se co šustne. Ovšem dvojčata Klára a Gábina to vědí okamžitě a do puntíku. Ke všemu strašně rády do všeho strkají nos, což nelibě nese především bývalý policista David Holzman, který si v okresním městě založil soukromou detektivní kancelář. Gábina s Klárou už nějakou dobu pomáhají v nesnázích své třetí, nevlastní sestře Kamile, ke které přišly doslova jako slepý k houslím. Kamila, která žila s květinářem Matějem a starala se o jeho malou dcerku Aurélii, je totiž až chorobně ambiciózní a pracuje pro firmy s adresami v daňových rájích. A právě když se Vlčicemi jako uragán přežene zpráva, že Pepina, Matějova manželka a matka malé Aurinky, zemřela ve vězeňské nemocnici, dostane se Kamila do problémů, které na první pohled nemají řešení…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Není sestra jako sestra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

krejdom
včera

Máte rádi nekonečné seriály, jako je třeba Ulice, ale nechcete pořád koukat na televizi a raději se věnujete ušlechtilejšímu koníčku, jaký je čtení? Žijete v malém městě, kde se nic neděje a chybí vám v životě trocha vzrušení? Jsou krimi a romantika vaše oblíbené žánry? Schází vám kamarádky, které by pro vás měly každý týden spoustu nových drbů? Tak přesně pro vás tato kniha je.

Sestry Gábina a Klára žijí ve Vlčicích, malém městě, kde se toho ale spousta děje a ony musí být při tom. Gábina každý den ze své kavárny pozoruje, co se děje na náměstí a nic jí neujde. No a protože je místní policie dosti neschopná, nebojí se zasáhnout a vzít věci do svých rukou. Společně se svojí sestrou Klárou tvoří dvojku, které nic neujde, a snaží se pomáhat nejen místním ochranným složkám, ale také spoluobčanům, kteří mají trable ve svých milostných životech.

V tomto díle se Klára snaží vyřešit svůj milostný život. Tíží ji smrt svého prvního manžela, odchod Miloše a její aktuální milenec David, který ji chce možná až příliš. Ona sama si není vůbec jistá, co vlastně chce. Kromě vlastních potíží jí to samozřejmě nedá a musí pomoct i svým dalším přátelům, kteří mají trable s láskou, aby alespoň někdo byl šťastný.

Hlavním případem tohoto dílu je nová neznámá žena, která se přistěhuje do Vlčic a začne si nárokovat dědické právo na místní pozemky, které už dávno připadly městu. Nikomu se je ale vracet nechce, a tak sestry pátrají, jestli na ně má opravdu právo. Situace se ale značně zkomplikuje, když žena na pár dní zmizí a začne jí jít o život.

Sestry také navštíví svoji nevlastní sestru Kamilu ve vězení a dozví se víc o jejím osudu. Na konci dílu ji čeká soud, ve kterém se rozhodne o tom, jaký bude její trest. Tyto neradostné myšlenky Kláry a Gábiny ale hravě vyváží několik nových románků, které se ve Vlčicích rozjedou a nejeden nakonec skončí svatbou.

Připravte se, že kvůli knize se vám budou sbíhat i sliny, na všechny perníčky, kafíčka a jiné dobrůtky, které postavy během řešení zapeklitých případů zkonzumují. Nechybí ani recept na smažené bedly a spousta amazonského chilli. Kniha vám prostě nabídne všechno. Pro lepší orientaci v postavách doporučuji nejdříve přečíst i předchozí díly.

PetraN17
10.05.2024 4 z 5

Tentokrát mi připadalo vše takové poněkud chaotické… jak případy, tak i vztahy. Uvidíme, jestli ještě bude nějaké příště :)))


Související novinky (1)

Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Není sestra jako sestra v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x