Není nebe nad Mexikem přehled

Není nebe nad Mexikem https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513858/bmid_neni-nebe-nad-mexikem-svq-513858.png 4 38 38

Klára Konečná už toho všeho měla plné zuby, a tak se vydala na báječný trip po Mexiku. Netušila ovšem, že se jí na paty přilepí nebezpečná organizace, která by ráda oživila prastarého mayského démona. Navíc se jí do cesty připletl Diego.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Není nebe nad Mexikem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

PosPol
27.03.2024 4 z 5

Klára je celý život divná. Facebook považuje za lajkovací chlubírnu, přátel má poskrovnu, ale divná je především svojí ojedinělou schopností, o kterou se teda rozhodně neprosila! Když už toho má po krk, sbalí krosničku a udělá šedivému Banánistánu ADIOS, AMIGOS! Vydá se do Mexika, kam ji otec často brával a tak se najednou holka z Krušnohoří dostane do světa fanatických rádobysektářů, kteří by s její pomocí rádi oživili pradávného démona.

Tak jo, od začátku knih až do konce jsem si neustále říkala - KLÁRO! Ty krávo! Ta holka je zkrátka poděs. Roztěkaná, kousavá, neopatrná a důvěřivá. Sedá si k divným chlápkům do auta, spí u nich doma a zkrátka je tak trochu na facku. Ale víte co? Já si ji oblíbila. A jak nemám ráda hovorovou češtinu v knihách, tak tady ten slang, vtipné hlášky a mexické názvy příběh dokonale okořenily.

S Klárou procestujete Mexiko a poznáte jeho pohostinnou a přívětivou tvář, stejně jako tu stinnou, plnou fanatických magorů, úplatných poldů a životu nebezpečných situací. Netřeba se ale bát, není to "klasický" goldenďácký horor, ve kterém stříkají proudy krve. Je to spíše ztřeštěná pouť jedné osamělé holky, která jen touží někde zapustit kořeny.

Autor se skvěle vžil do ženské kůže, Klára je skvělá postava. Na druhou stranu se ale celý příběh plácá sem tam a po čase mě to lehce nudilo. Navíc na tak malém prostoru se rozjelo více linek, ta duchovní mi vlastně přišla úplně zbytečná. Konečné rozhodnutí Kláry bylo dokonalý, úplně jsem v něj doufala, zároveň si příběh plyne pomalým tempíčkem a přílišné zvraty neobsahuje. Zkrátka čtivá, svižná jednohubka. Hodnotím 3,5/5 a děkuji nakladatelství Golden Dog za poskytnutí knihy.

lucie.svobodova
07.09.2023 4 z 5

Tak tahle jednohubka stojí za to a dovedla bych si podle ní představit nějaký kratší akční film ..
Hlavní hrdinka - sympatická, trochu potrhlá Klára nechává svůj dosavadní život v České republice a odjíždí do Mexika, na svou tak trochu šílenou jízdu
Nalezneme zde prvky akce, hororu i humoru, kdy Kláru potkávají až bizarní události.

Víc vyzrazovat nebudu, ať nevyzradím příliš .

Autor píše uvolněně, čtivě a určitě se podívám na nějakou z jeho dalších knížek.


kniznistranky
19.08.2023 4 z 5

Klára Konečná, hlavní hrdinka celého mexického dobrodružství, se rozhodne nechat všechno v České republice být a odletět do Mexika, které má už odmalička místo v jejím srdci. Hned po příletu se rozehrává akční jízda a Klára se dostává do jedné šlamastiky za druhou ve stylu "z bláta do bažiny".

Mé první setkání s autorem Michalem Březinou. Do teď jsem ho znala jen jako vrchního grafika a autora dokonalých obálek nakladatelství Golden dog. Do knihy jsem se pouštěla s tím, že to bude akční, vtipné a svižné. Vše splněno na jedničku! U této knihy si skvěle odpočinete a jako bonus je plná vtipných hlášek. Postavy byly sympatické a všechno jelo velice rychle. Pořád se něco dělo.

Jediné, co mi trochu při čtení vadilo, byla extrémní hovorová čeština. Místy mě to zpomalovalo při čtení a musela jsem se soustředit, abych všechny ty hovorové výrazy a nářečí pořádně vnímala. To je ale jen můj osobní názor, ostatní čtenáři s tím nemusí mít sebemenší problém a čtení si užijí naplno i tak.

Hodnotím jak sympatickou oddechovku plnou akce a navíc z prostředí Mexika, gangů a sekt a nějakých těch legend, konců světa a mayských proroctví k tomu. Fajn letní čtivo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Smrtící volání, Varšavský sirotek a další knižní novinky (14. týden)

02.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Není nebe nad Mexikem v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit5x