Němá dívka přehled

Němá dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470968/bmid_nema-divka-xN7-470968.png 5 534 534

Čtvrtý díl série o policejním psychologovi Sebastianu Bergmanovi. O velikonočních svátcích je surově zavražděna rodina se dvěma malými chlapci. Sebastian Bergman a jeho tým zjistí, že u tragédie byl nejspíš svědek. Je jím desetiletá Nicole, která v tu dobu byla u svých bratranců na návštěvě. Policisté předpokládají, že se schovává v lese. Dívka je nezvěstná tři dny a její šance na přežití v divočině jsou malé. Policie se proto rozhodne požádat o pomoc veřejnost, přestože tím může vraha na svědkyni upozornit. Bergmanovi se podaří děvče vystopovat a vznikne mezi nimi zvláštní pouto. Nicole je však hluboce traumatizovaná a nemluví, jen kreslí obrázky. Sebastian Bergman s ní začne pracovat a zjišťuje, že mu čím dál víc připomíná jeho vlastní dceru, o kterou přišel. Dokáže dívku před vrahem ochránit? Němá dívka je čtvrtým dílem série o policejním psychologovi a sebestředném sukničkáři Sebastianu Bergmanovi. Romány mají úspěch po celém světě, prodalo se jich více než dva miliony výtisků. Práva na sérii koupila nakladatelství ve třiceti zemích. Pátý díl vychází ve Švédsku v říjnu 2015. Román Němá dívka se dostal do užší nominace na prestižní cenu Nejlepší švédská detektivka roku, udělovanou Švédskou akademií autorů krimi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Den stumma flickan , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Němá dívka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (107)

alca-212
26.04.2024 5 z 5

Po trošku slabším předchozím dílu je tým zpátky. A v plné parádě :-).
Nejradši bych se hned pustila do pokračování, ale nabrala jsem si v knihovně plno knížek, kterým teď musím dát přednost... Tak třeba to vydržím... :-) Ale nejspíš tam ten další díl někam vmáčknu, protože toto je za mě skvělá série... :-)

m_martina
11.02.2024 5 z 5

Sebastiana si neoblíbím asi nikdy, ale knihy s ním jsou skvělé a tak dobře napsané, že si je nutně musím přečíst. A Němá dívka byl zase jeden z těch případů, které se mi líbily opravdu hodně. Brzy si tedy přečtu další díl.


TeaPeter
27.10.2023 5 z 5

Vynikající příběh. I když tentokrát se svět se Sebastienem opravdu nemazlil. Je pravda, že není anděl, ale tak tvrdí k němu opravdu být nemuseli. Tady opravdu nikomu nic zlého neudělal. A ani nechtěl. Konec byl zvláštní. Pevně doufám, že Billy nebude hlavním protagonistou některého z dalších dílů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Němá dívka v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených718x
ve Čtenářské výzvě54x
v Doporučených38x
v Knihotéce272x
v Chystám se číst163x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech1x