Největší tajemství Adolfa Hitlera přehled

Největší tajemství Adolfa Hitlera
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203402/bmid_nejvetsi-tajemstvi-adolfa-hitlera-203402.jpg 3 18 18

Po skončení druhé světové války se nacistický diktátor Adolf Hitler stal nejdémonizovanější osobností dvacátého století. Kdo vlastně byl? Jak se mohl dostat k moci? Kdo za ním stál? A proč nakonec německý národ přijal jeho tyranii a zločinné praktiky? Při hledání odpovědí na tyto otázky se zrodil Hitlerův mýtus v podobě netvora, jenž chtěl násilím ovládnout svět a zanechal po sobě nezměrné utrpení desítek milionů lidí ve válečné apokalypse.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Největší tajemství Adolfa Hitlera. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Formol
19.11.2019 2 z 5

Náhodou jsem se ocitl v autobusu na D1 a z nedostatku jiné činnosti jsem začal listovat nabídkou knih ke čtení v palubním "Fun & Relax" systému. Otevřel jsem tuto knihu a byl jsem z toho rozpačitý. Jazyková úroveň prostřední, fakticky si pamatuji především dvě chyby, které usvědčují autora z lajdácké práce se zdroji a z nedostatečného seznámení se s problematikou. Oba se shodou okolností týkají první světové války:
1. Bojový plyn "chlorin" neexistuje a neexistoval. Chlorin je tetrapyrol, pevná látka. Zde je míněno diletantem počeštěné "chlorine", tedy starý dobrý chlor. Plynný chlor. První masově používaný bojový plyn a pro laiky často synonymum "bojového plynu 1. světové války" vůbec.
2. Překvapení nad známým "Hitlerovým šrapnelem". Z psychologického hlediska to mohl být skutečně pro Hitlera velký impuls, dokonce se z něj stal jakýsi "suvenýr". Autor zmiňuje i důvod selhání, vlas dělníka v muniční továrně, který zablokoval iniciaci roznětky. Wau! Jenže to zřejmě ovládlo i autora, takže se rozplývá i nad touto záležitostí. Neměl by. Ve skutečnosti selhala až třetina šrapnelů. Některé iniciovala blízká exploze něčeho jiného, některé odklidili vojáci - a některé zůstávají dodnes na bitevních polích, někdy v obrovském množství.

Tohle celou knihu diskvalifikuje. Jestliže autor selhal už při práci s informacemi na úrovni dějepisu pro střední školy, je zcela nedůvěryhodný ve smyslu systematické a poctivé práce se zdroji dalších, méně evidentních, tvrzení.

Evelin
01.08.2019 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, ujasnila jsem si díky ní některé souvislosti.


lachtan77
01.08.2019 3 z 5

je to stručné shrnutí Hitlerova života. Ideální pro ty kdo se chtějí dozvědět něco víc než jen co si pamatují ze školy. Za mě dostačující informace netřeba číst pětiset stránkou encyklopedii :)) Musím souhlasit s komenty níže.... žádné velké tajemství nečekejte

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Největší tajemství Adolfa Hitlera v seznamech

v Přečtených29x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x