Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L. přehled

Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L. https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86697/nejhorsi-den-v-zivote-tretaka-filipa-l-86697.jpg 4 53 53

Třeťák Filip sedí za domem opřený o zeď a má strach. Právě si uvědomil, že je zločinec! Stal se jím dnes, a nikdo tomu snad ani neuvěří. Copak tenhle bezvadný a hodný, i když trochu divoký kluk by mohl něco takového spáchat? Ani on sám nevěří tomu, co se stalo. A přece! Jak jenom všechno dopadne? Zůstane Filip už navždy zločincem? Autorka nenásilně zakomponovala do děje otázky a odpovědi života, vztahy mezi dětmi i dospělými, pocity, problémy i jejich řešení. Napínavé čtení pro kluky. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

simca9342
24.02.2023 5 z 5

"Dospělí jsou někdy horší než děti! Ztrácejí se navzájem."
Filip vzpomíná na svůj nejhorší den v životě.Jak to všechno začalo...
On a Moniky jsou najednou sourozenci. Nevlastní. Moničin táta opustil její mámu a Filipův táta tu jeho. Od prvního okamžiku nemůžou najít společné téma, nesnáší se. Hlavně Monika se tváří všelijak jen ne stárne že má konečně bráchu. Je pořád otravnější a nesnesitelnější. Až si Filip řekne dost a udělá... to a mnoho dalšího se dozvíte z tenké knihy, protože kromě příběhu je plná doplňujících otázek k příběhu (co je to rozvod, jestli může svědomí tížit člověka, atd...)

Knihomolka506
05.04.2022 5 z 5

Příběh o tom jaké je to žít v rozvrácené/ neúplné rodině


broskev28
02.02.2022 4 z 5

Teda, i na mě dospěláka to bylo docela drsné, hlavně ten neodvratitelný posun k hodině H a minutě M, úplně se mi svíral žaludek hrůzou . . .
Když to vezmu kolem a kolem, tak tuhle knihu bych doporučila nejen dětem z rozvedených rodin, ale především jejich rodičům! Nevím, jak by třeba naši třeťáci dokázali tuhle knížku strávit sami, bez rozhovoru s dospělým. A to nemluvím o tom, že vůbec neznají třeba slůvko odpustky, které se tady taky objevuje. Určitě je to kniha náročná po všech stránkách, rozhodně ne kniha pro pobavení.
Opět se potkávám s ilustracemi Filipa Pošivače, takže jsem si při jejich prohlížení dala záležet. Ne všechny mě nadchly - třeba hnedle při cyklovýletu nové rodinky nesouhlasí barva Filipovy přilby. Ale většina se mi naopak líbila hodně, počínaje zajímavou předsádkou a konče třeba strašidelným sklepem, sídlištěm v noci (ale i ve dne) anebo jednoduchým akvárkem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L. v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených81x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených5x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x