neexistence přehled

neexistence https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501892/bmid_neexistence-PWK-501892.jpg 4 137 137

Romantický, drsný a filozofický příběh, který vám uštědří pořádnou facku. Elias Prescott nemá zrovna tu nejlepší pověst. Naopak. Po škole se o něm šíří nejrůznější zvěsti. Že je to rváč. Opilec. Feťák. A možná je každá z nich pravdivá. Kenneth Nolan oproti němu působí jako ten nejhodnější kluk. Nejspíš ale není důležité, jací jsou, ale kým se teprve můžou stát. Pro sebe navzájem. Jestli jeden druhého zachrání, anebo zničí. Protože k tomu, aby se všechno pokazilo, stačí málo. Třeba se zamilovat. Varování: Užívání návykových látek, explicitní sexuální scény, popsané násilí, vulgarismy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize neexistence. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

Katy_vKnihách
04.05.2024 5 z 5

Kam se hrabou veškeré přeslazené příběhy o lásce. Tohle je realisticky napsaný příběh o tom, co z vás láska udělá! Tohle je psáno bez příkras, bez slaďoučkých řečiček a naprosto skutečné. Asi to nebude čtení pro každou romantickou dušičku, ale tou já nejsem, takže pro mě naprosto ideální čtení. Nemám slov, jak jsem s touhle knihou spokojená! Připravte se na to, že vás tenhle příběh naprosto rozseká, ale rozhodně si ho dejte. Máte-li rádi něco skutečného, nepřibarvovaného....ode mě 100% doporučení. Moje druhá kniha od autorek, a rozhodně jedu dál...

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Poslední dobou se do čtení štafet nutím, je to jeden z důvodů, proč jsem řadu z nich opustila. I do této štafety od @terr_books se mi nechtělo, nakonec jsem se vzmužila a knihu v neděli otevřela.

Než jsem se nadála byla jsem v půlce knihy, natolik mě kniha pohltila.

Příběh Eliase a Kennetha je plný toxicity, závislosti, manipulace, drog, sexu, ale i lásky! Vtáhlo mě to natolik, že jsem měla pocit, že jsem tam s nimi. Chvíli jsem na ně ječela, že si snad dělají srandu, a měla jsem chuť s nimi pořádně zatřást.

Kniha je rozdělena do dvou částí, přičemž v první půlce blíže poznáváme Eliase a v té druhé právě Kennetha. Oba prošli velkými charakterními změnami, což jde ruku v ruce se závislostí.

Knihu si rozhodně pořídím i domů, protože se k ní určitě v budoucnu vrátím. Určitě není pro každého, věřím, že někomu určité scény mohou vadit.

Je to syrový, pravdivý, zabalený do filozofických myšlenek a konec Vás rozseká, lepší doporučení už pro Vás nemám.

Hodnocení: 4,8/5

IG: @freya_zlaskykpribehum


Ahmose
04.03.2024 3 z 5

Neexistence je YA heavy contemporary, ktorej ústrednou témou sú toxický vzťah, závislosť a drogy. Som si celkom istý, že moje 17-18 ročné ja by tú knihu milovalo. Kniha mi svojou atmosférou pripomínala film My deti zo stanice zoo. Opisy v knihe sú naturalistické a autorky nechodia okolo horúcej kaše. Neexistence má veľmi úderný úvod a silný záver. Zároveň ale kniha obsahuje určité prvky, ktoré ma frustrovali. Veľmi mi vadila časová a priestorová neohraničenosť príbehu. Kým niektoré kulisy svedčili pre začiatok milénia, iné naznačovali skôr súčasnosť a rovnako to bolo s miestom. Podľa mien a vystupovania postáv by sa zdalo, že sa dej odohráva v USA, ale druhá polovica knihy sa viac podobala Česku. Postavy na mňa pôsobili zvláštne. Neboli mi vôbec sympatické, ale s odstupom času musím priznať, že sa mi dostali pod kožu, hlavne Elias. Kniha obsahuje aj erotické scény. Tie sú síce krátke, ale dosť repetitívne a miestami pôsobia neprirodzene, až trochu rušivo. Naozaj zvláštna kniha, ktorú síce nemôžem odporučiť všetkým, ale jej čítanie nepovažujem za stratu času. Svoju rolu určité hrá aj fakt, že už nie som cieľovka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha neexistence v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených153x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených19x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech4x