Nechtěli jsme na moře přehled

Nechtěli jsme na moře https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485616/bmid_nechteli-jsme-na-more-O9q-485616.jpg 5 194 194

Vlaštovky a Amazonky série

< 7. díl >

Nové vydání pozoruhodné ransomovky! Román Nechtěli jsme na moře zaujímá mezi knihami Arthura Ransoma o Vlaštovkách a Amazonkách jedinečné místo a rozhodně si ho nenechte ujít! Neodehrává se na poklidných vodách jezera, ani na mírumilovných říčkách, ani ve fantazii dětí jako příběh Petr Kachna, ale na opravdovém rozbouřeném moři. Na moři, na které naši známí hrdinové John, Zuzana, Titty a Roger rozhodně vyplout nechtěli… Zažili však dobrodružství, při kterém se tají dech!... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

We Didn't Mean to Go to Sea , 1937


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nechtěli jsme na moře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

m.dita
10.01.2024 5 z 5

Moje nejoblíbenější Ransomova kniha. Z celé série je nejpůsobivější a jediná, která popisuje opravdové dobrodružství, kdy jsou děti vystaveny skutečnému nebezpečí a nejedná se pouze o hru.

Rose-Mary
19.02.2023 5 z 5

Další z mých oblíbených knih Arthura Ransomea. Stejně jako ty předchozí, jsem ji přečetla už poněkolikáté. Tentokrát se v ní setkáme jen s Vlaštovkami, jejich maminkou, a poprvé s jejich čtyřletou sestřičkou Bridget. Všichni přijeli na východní pobřeží Anglie, kde se mají setkat s tatínkem, který se vrací z Číny.
John, Zuzana, Titty a Roger se náhodně seznámí s mladým Jimem, který se docela sám vrací na své lodi z noční plavby. Stanou se přáteli a Jim je pozve na jeho loď, a po setkání s jejich maminkou a jejím dovolením, se vydávají na dvoudenní plavbu po řece. Slíbí mamince, že za dva dny budou zpátky, aby nepromeškali příjezd tatínka.
Svůj slib nedokážou splnit. Stane se řada událostí a neočekávaných situací, kdy jsou sami, bez jejich přítele a kapitána Jima, v mlze odneseni na širé moře. Jak si s touto situací poradí?
Kniha je velmi napínavá, od samého začátku zajímavá až do konce.


Lastodont
12.06.2022 5 z 5

Rozhodně jedna z nejlepších Ransomovek.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (49. týden)

05.12.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nechtěli jsme na moře v seznamech

v Přečtených292x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených21x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x