Úžasný nindža přehled

Úžasný nindža https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117481/bmid_uzasny-nindza-m0c-117481.png 5 124 124

Naruto série

< 10. díl >

Předkolo závěrečného turnaje vrcholí. Do prachu arény proti sobě nastupují Gaara a Rock Lee. Lee se opět pokusí světu dokázat, že tvrdá dřina vyváží a překoná vrozený talent, ale bude mít šanci proti krutosti nezranitelného démona ze Skryté písečné? Jak tento souboj ovlivní rozpis závěrečného kola čúninské zkoušky?

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

Rippa na ninja , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úžasný nindža. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Vjeerus
26.02.2023 5 z 5

Pokud si někdo ještě stále myslel, že je Naruto pro sladké květinky, něžné tvářičky a slabší povahy, tak mám dojem, že tento díl ho dostal do tvrdé reality tohoto příběhu.
Naruto je svět plný lidí, kteří jsou přirozenými talenty na nějaké činnosti, lidí s vrozenými odlišnostmi, lidí se zdravou dávkou strachu a různými formami motivace, lidí, kteří nijak zvlášť nevyčnívají a jsou ve všem spíš podprůměrní a jsou s tím ok, lidí s nulovým talentem, ale tak obrovským odhodláním, že se naučí téměř cokoliv a svým snům obětují vše.
Odlišnost oproti normálnímu, reálnému, světu je však v tom, že postavy v příběhu si za svými sny opravdu jdou a všichni bez rozdílu mají právo si směr své cesty do větší míry určit samy, pokud ho znají.
Tohle všechno je v podstatě řečeno v předposledním souboji přípravného kola, který zabírá víc jak polovinu svazku, včetně toho „obětuji vše pro své sny“. Máme zde zobrazené nejen vnímání dotyčné osoby, ale i protivníka, učitele a přátel. Všechny osoby se se soubojem a jeho následky vyrovnávají jinak, ale čtenář to má těžší, protože prožívá emoce všech. A to je to, co na manze miluji.
Zbytek dílu nám pomalu nastíní, kam se příběh bude posouvat. Skoro jako by s námi hrál autor šachy a teď si rozmístil figurky do pozic, které nám sice nic moc neříkají, ale v hlavě se nám spouští kontrolka očekávání.

katallinka
30.09.2022 4 z 5

Opět povedené a tentokrát i malinko drsné.


NemmamSlov
15.10.2020 4 z 5

„Nezvládne použít gendžucu ani nindžucu. Proto trávil všechen čas taidžucu. Dřel jako o život a dával do toho vše. Jednoducho je přeborník v taidžucu.“

Hviezdou tohto zväzku je Rock Lee, ktorý dokazuje, že dobrý ninja nie je len človek s rodenou schopnosťou, ako má napríklad Nedži, či Sasuke. Nemusí mať v sebe líščieho démona ako Naruto a dokonca nepotrebuje mať ani nadpriemerné IQ, príkladom je Shikamaru. Dobrý ninja sa môže stať aj človek, ktorý poctivo a tvrdo trénuje a siaha nad svoje limity.

Rock Lee je preborník v taidžucu a nastupuje proti Gaarovi, ktorý ovláda piesok a predovšetkým používa neprekonatelnú obranu. Je to hotový masaker, a môžem v kľude povedať, že to bol jeden z najlepších vyraďovacích zápasov.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. - 31. 12.)

13.12.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Úžasný nindža v seznamech

v Přečtených198x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených10x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Masaši Kišimoto
japonská, 1974
2011  89%Naruto Uzumaki
2011  91%Pro své sny
2011  93%Most hrdinů
2011  90%Nejhorší klient
2012  90%Boj na život a na smrt