Naděje mi pomohla přežít přehled

Naděje mi pomohla přežít https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261307/bmid_nadeje-mi-pomohla-prezit-261307.jpg 5 45 45

Autobiografické vyprávění ženy pocházející z početné ostravské židovské rodiny která jako jedna z mála přežila pobyt v koncentračním táboře a krátce po válce se přestěhovala do Izraele.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Antonín Augusta
Originální název:

Die Hoffnung erhielt mich am Leben , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naděje mi pomohla přežít. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Nofar197
15.03.2023 5 z 5

Kdo z nás, omlouvám se za překlep.

Nofar197
15.03.2023 5 z 5

Jedna z nejlépe napsaných knih na toto téma. Je neuvěřitelné, že autorka dokázala po svých hrůzných zážitcích začít znovu od nuly, vybudovat si nový život a založit novou rodinu. Kdyby nás by toho byl schopen?


dissgra
23.09.2015 odpad!

Bohužel jak komentáře, tak celý obsah mě velmi zklamal. Nakonec jsem musela porušit zásadu, kdy knihu dočtu, ať se děje co chce. Měla jsem pocit, co se psaní týče, že je to omezené jako moje slohovky v sedmé třídě. I po tom, co sem přeskočila mnoho nudných stran se mi nedostalo útěchy. Slovní zásoba je omezená, postrádá to šmrnc a po pár stranách, kdy se dovídám, jak byl život autorky skvělý, dobrý, a ona byla nejlepší v tom a v tom, mě to začlo opravdu nudit. První kapitola byla jako výtah z Babičky od Němcové. A kapitola Osvětim, slabé. Jsem zklamaná, ale věřím, že své čtenáře si najde. Jak je psáno výše, na toto téma je opravdu nejslabší.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Naděje mi pomohla přežít v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených10x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x