Mrazík s pendrekem v ruce: Proč je současné Rusko takové a proč nemůže být jiné přehled

Mrazík s pendrekem v ruce: Proč je současné Rusko takové a proč nemůže být jiné https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509329/bmid_mrazik-s-pendrekem-v-ruce-proc-je-s-abO-509329.jpg 4 133 133

Alexandr Mitrofanov ve své nové knize popisuje jevy typické pro současnou ruskou společnost a politickou sféru a dokládá je na nedávných událostech. Vysvětluje, proč je prakticky nemožné, aby v Rusku fungovala demokracie, z jakého důvodu v této zemi dochází k policejním represím nebo odkud pramení expanzivní ruská mentalita. Všechny své teze opírá o reálná fakta z minulosti. Při analýze stavu nynějšího státu se tak autor vrací především k sovětské éře, v níž má současné Rusko kořeny. Kromě konkrétních událostí čerpá i z knih či filmů, z vyjádření odborníků a v neposlední řadě z vlastních zkušenosti, jež nasbíral za 22 let života v Sovětském svazu. Druhé vydání své knihy rozšířil A. Mitrofanov o doslov, v němž komentuje nejaktuálnější vývoj v Rusku.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazík s pendrekem v ruce: Proč je současné Rusko takové a proč nemůže být jiné. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

E_Lan
14.03.2024 5 z 5

Je to děsivě bezvýchodné a depresivní čtení o Rusku. Výborně sepsané vysvětlení proč je Rusko takové jaké je. Podle mě povinná četba pro všechny, kteří jen zvažují, že by náš slovanský polobratr mohl být nějakou inspirací. Nikdy více!

MilanBrabec
20.12.2023 5 z 5

Výborná a nesmírně čtivá kniha, kterou zhltnete za pár hodin. Pouze první třetina zaobírající se Navalným a aktuálními událostmi je zbytečně dlouhá, knize to ubírá na nadčasovosti.


Milton
26.11.2023 5 z 5

Vynikající a velmi smutné.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (38. týden)

19.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrazík s pendrekem v ruce: Proč je současné Rusko takové a proč nemůže být jiné v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených172x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených8x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst83x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x