Mozart 1 - Veľký mág přehled

Mozart 1 - Veľký mág
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153798/mozart-1-velky-mag-153798.jpg 3 19 19

Mozart série

1. díl >

Hral na klavíri a komponoval skôr, než vedel čítať. Zázračné dieťa Wolfgang Amadeus Mozart. Jeho hru obdivovala Mária Terézia i šľachta na najvýznamnejších dvoroch Európy. Málokto však tušil, že po každom koncertnom turné sa Mozart spolu so svojou rodinou musel vrátiť do Salzburgu, do služieb arcibiskupa. Synova vyčerpanosť, choroba a obavy zo straty úspechu trápili hlavne Wolfgangovho otca Leopolda. V prvej časti románu Christiana Jacqa však génia sprevádzal a podporoval ešte jeden muž – Tahmos, gróf z Théb, ktorý prišiel z Horného Egypta, aby na cestách dohliadal na svojho chránenca. Hoci Mozarta spoznáva ako malé dieťa, verí, že má pred sebou Veľkého mága, človeka, ktorého dielo ucháni ľudstvo pred upadnutím do chaosu... V tomto životopisnom románe o W. A. Mozartovi Christian Jacq poodhaľuje tajný život jedného z najväčších skladateľov všetkých čias a jeho úzke spojenie so slobodomurárstvom.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historické romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Mozart - Le Grand Magicien


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mozart 1 - Veľký mág. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Sirael23
05.09.2021 2 z 5

Zahozená příležitost, tak bych to nazvala. Skvělé téma popsané neuvěřitelně nudně. Koho zajímá, co složil Mozart zrovna 5. prosince 1775? Jasně, najdou se i tací, ale pokud beru do ruky beletrii, ráda bych si přečetla něco o tom, jaký Mozart vlastně byl jako osoba. Tady najdu jen výčet děl a do toho krátké útržky o zednářích. Chybí tomu hlava a pata.

mila.vesela
15.05.2016

Wolfgang Amadeus Mozart se narodil v roce 1756 do rodiny svobodného zednáře, skladatele a hudebníka Leopolda Mozarta. A tento fakt nejspíš předurčil i jeho další vývoj umělecký a náboženský. Jeho otec s ním cestoval po celé Evropě a vkládal do malého chlapce velké naděje. Mozart sám netoužil po niče jiném, než skládat hudbu-pořád.
Trochu jsem se ztrácela ve jménech a různých zednářských spolcích, jejich rituálech atd., ale celý příběh drží pevně pohromadě základní linie životní cesty známého skladatele W.A.Mozarta.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mozart 1 - Veľký mág v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x

Autorovy další knížky

Christian Jacq
francouzská, 1947
1998  89%Královna Slunce
2001  80%Egypťanky
2004  84%Nefertiti a Achnaton
2016  67%Prokletý hrob
1999  79%Aféra Tutanchamon