Mlčet jako hrob přehled

Mlčet jako hrob
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532675/bmid_mlcet-jako-hrob-65d649e6de21d.jpg 4 67 67

Novinářka Nora Sandová série

< 4. díl

Na reportérku Noru Sandovou toho bylo v poslední době příliš, a proto se rozhodne vyrazit do Thajska a trénovat tam kickbox. Jednoho dne se náhodou dozví o brutálním stětí policisty v anglickém Toppinghamu. Na internetu se objeví záznam popravy, vše nasvědčuje tomu, že šlo o teroristický čin, a to rozhodně stojí za reportáž. Nora se vrací do Anglie a postupně zjišťuje, že Toppingham skrývá bolestné tajemství, o kterém všichni mlčí. Tajemství, kvůli němuž je někdo ochoten znovu a znovu vraždit. Mlčet jako hrob je dalším případem ze série drsných severských detektivek s novinářkou Norou Sandovou, protagonistkou bestsellerů Dívky z trajektu či Žena, po které se slehla zem.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr
Originální název:

Stilleleg , 2019


Interpreti: Tereza Hofová
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlčet jako hrob. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Timkim
12.06.2024 4 z 5

Daleko lepší než první díl s Norou, ale stejně tomu něco chybělo. V první polovině chyběla přímá gradace, od ničeho nikam....nudil jsem se a moc mě to nebralo..druhá polovina je o poznání akčnější a to mě bavilo. Závěr to o level vyzdvihl, ale že bych dal za plno, tak to ani omylem. Téma aktuální, drsné a současná doba tomu jen nahrává. 70%

majakmp3
23.03.2024 4 z 5

Protagonistkou detektivního románu Mlčet jako hrob je Nora Sandová - dánská novinářka, pracující v Londýně. Reportáž ji však zavede do Toppinghamu, kde začne „fušovat“ do řemesla místního oddělení vražd. V tomto městě byl brutálně zavražděn vysoce postavený člen policejního sboru a na první pohled se zdá, že by se mohlo jednat o teroristický útok.

Nora se za podezřelých okolností seznámí s individuem jménem Kith Sneider, ze kterého se vyklube sice hrubián a neotesanec, ale také fotograf a spojenec. Netrvá dlouho a Nora vypátrá, že se rozhodně nejednalo o teroristický čin, a že zavražděný policista byl ve skutečnosti velký grázl.
Gaunerů je ve městě povícero a atmosféra začíná přituhovat. Zneužívání a kupčení s nezletilými dívkami, vydírání, únos starostky, vše směřuje k místní pákistánské komunitě a největším prominentům Toppinghamu, kdo však bude skutečným pachatelem?

Jako příjemný bonus čtenář v úplném závěru knihy odhalí příčiny záhadné choroby Violy.

Celkově slušných 85%.


jaroiva
17.03.2024 2 z 5

Nějak jsem omylem začala rovnou čtvrtým dílem. Ale asi to nevadilo. Žádný další díl už číst nebudu.
Jako reklamní nosič je to dobré. Detektivka spíš průměrná, dala bych proto 50 %, čili 2,5*, ale za to reklamní vysílání zaokrouhluji dolů.
Marks&Spencer PPP. Ne, není to lepší než IKEA. Nevadí mi IKEA, ani M&S. V obou klidně nakupuji a často i ráda. Jen mi to vadí v beletrii, když je to neuměle napasované do děje. Hrdina musí jít do obchodního centra, kam by jinak vůbec nešel, bez jakékoli nutné souvislosti s dějem. Prostě jen proto, aby ten pitomý product placement nebyl ještě pitomější. Sorry jako, tohle ať v tiskárně dají na nějaké listy předsádky, klidně i s cenama výrobků. Ale nechci takové blbosti poslouchat v audioknize.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mlčet jako hrob v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Lone Theils
dánská, 1971
2017  73%Dívky z trajektu
2018  69%Žena, po které se slehla zem
2020  70%Posedlé dítě
2022  87%Mlčet jako hrob