Mízožravci přehled

Mízožravci https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418362/bmid_mizozravci-xbQ-418362.jpg 4 41 41

Martin Novák se vrací do rodného města uložit urnu s babiččiným popelem. Opravdu přináší smrt svým blízkým? Anebo za tím vězí něco jiného? Má s tím snad něco společného tajemný spolek Ochránci Háje, který se vine historií města jako jedovatý had? Proč jsou Martinovy vzpomínky na dětství díky tomu temnější, než by měly být? Vždyť už tenkrát umírali lidé...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mízožravci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

PosPol
13.01.2024 2 z 5

"Ano, zabíjení mu šlo. A dobře. To už měl od mládí vyzkoušeno. Přivydělával si lovem těch mňoukajících zrůd, které ho v noci rušily ze slastného spánku. Stacičla mu železná tyč a odhodlání v srdci. Prásk do vazu! Ještě sebou škubeš, mrcho? Tumáš! Tu máš! Potvoro hnusná!"

Kniha Mízožravci je plná vyšinutých postav, páchajících bizarní a těžko uvěřitelné věci. Ponurou atmosféru dokresluje období devadesátek a spousta soudruhů, razí se zde heslo: "Kdo není s námi, je proti nám". A v tomto období se vrací Martin Novák do rodného města uložit urnu s babiččiným popelem. Smrt ho provází již od mala a tak trochu si myslí, že je Smrtnonoš. Je tomu tak? Děje se vše náhodou, či je to součástí Plánu?

Všechny to táhne do tajemného Háje, který hlídá banda zfanatizovaných magorů v čele s Ochráncem. Martina tak brzy čekají exploze vzpomínek a při zahlédnutí zeleného světla jej začne bolet konečník. Že by si na něco vzpomněl? Na něco z dětství, co zůstalo ležet pohřbeno hluboko v mysli?

Příběh plný starých křivd, nenávisti a pomsty, město prolezlé korupcí, melancholie minulých let a bohatý slovník určitě přidávají plusové body. Bohužel jsem se při čtení nudila, autor skáče v čase i postavách a ačkoliv to na konci začne dávat smysl, už mě to nezajímalo. Zároveň mi zápletka přišla prvoplánová, žádné velké překvapení nenastalo a bavilo mě až posledních 50 stran, kdy se něco začalo dít.

Knihu hodnotím 2/5, ale říkám si, že bych si od autora rozhodně přečetla nějakou erotickou knihu. Protože napsat o vyholeném ženském lůně, že vypadá jako brojler před zmrazením, nebo že souložící dvojice vypadá jako dva delfíni třící se o sebe při říji? No, byla by to změna po všech těch broskvičkách, mušličkách a jeskyňkách.

"My, soudruzi přece víme, že původ člověka determinuje jeho morální profil. Tak jako z buržoazního fracka nemůže nikdy být správný proletář, tak z odpůrce naší krásné přírody, z prznitele kulturních památek vytvořených mozolnatýma rukama lidí, nikdy nevyroste správný ochránce Háje!"

Děkuji nakladatelství GoldenDog za poskytnutí knihy.

olle3
03.09.2023 2 z 5

Chaos. V příběhu není nic, na co se těšit, nic, čeho se zachytit a nikdo, s kým se ztotožnit.


LadaLil
07.05.2023 1 z 5

Citim se trochu provinile, ze vkladam negativni komentar. Hodnoceni ostatnich ctenaru bylo nadmerne dobre, a proto me absolutni nepotkani se s knihou, pokladam za moznou mou chybu. Ja nicmene mela pocit, ze je to totalni fantasmagorie. Vsechny postavy byly negativni, pribeh nesledoval zadnou logickou linku a jadro pribehu bylo pro me tak uletle, ze i pres mou naklonnost k mysterioznim pribehum jsem nenasla ani jeden duvod, proc by se mi tato kniha mohla libit. Zadnou dalsi knihu tohoto autora jiz cist nebudu. A preji vsem, aby tuto knihu nepokladali za takovou ztratu penez a casu jako ja.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mízožravci v seznamech

v Přečtených41x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Petr Boček
česká, 1967
2019  76%Mízožravci
2021  93%Umrlčí věnec
2021  84%Hřbitov trpaslíků
2013  80%4. antologie českého hororu
2012  71%Mrazivé příběhy