Odkaz Stonehenge přehled

Odkaz Stonehenge https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354061/bmid_odkaz-stonehenge-6Lt-354061.jpg 4 175 175

Mitzi Fallonová série

1. díl >

Osm dní před letním slunovratem je ve Stonehenge podle pradávných rituálů obětován člověk. Téhož dne se profesor Nathaniel Chase, uznávaný kunsthistorik a archeolog, na svém honosném starobylém jihoanglickém sídle, zastřelí. Svému synovi Gideonovi, s nímž se léta nestýkal, zanechá dopis s podivným vzkazem – a desítky zašifrovaných deníků. Společně s policistkou Megan Bakerovou odhalí Gideon existenci sekty zasvěcené ochraně prastarého Stonehenge. V jejím čele však právě stanul velmistr, který se rozhodl za pomoci lidských obětí obnovit duchovní moc kamenů. A jeho stoupenci už připravují další krvavý obřad… Napínavý thriller, v němž nechybějí záhadné kódy, mystické symboly a množství detailů z historie dodnes tajemstvím opředeného Stonehenge, je zdařilým debutem vycházející hvězdy žánru mysteriózních dobrodružných příběhů... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Stonehenge Legacy , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odkaz Stonehenge. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (52)

evineckY
06.01.2024 4 z 5

Jelikož zásadně anotace nečtu, myslela jsem, že tato kniha bude dokument, nebo fantasy příběhy o Stonehenge, jenže je to thriller, které nečtu, ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo.
Příběh je napínavý a téměř uvěřitelný, protože šílenců je na světě hodně
a zkorumpovaných ještě více.
Kniha je skvěle napsaná.

Ajrad1981
11.10.2023 3 z 5

Tak nějak si úplně nejsem jistá, jak to ohodnotit. Podle mých soukromých měřítek (počet stran přečtených za hodinu) je kniha velmi čtivá. A je v ní všechno. Což je možná ten problém, možná by bylo lepší, kdyby tam toho bylo míň.
Například kdyby se jednalo o nějakou přiměřeně velkou sektu. Nebo kdyby ty kameny nebyly tak superúžasný. Už tam jen chybělo, že dokáží zastavit výbuch sopky a tání ledovců na Antarktidě. V jednu chvíli mi i zatrnulo, že zvládnou i zmrtvýchvstání, naštěstí se tak nestalo. Pasáž "krev není voda" mi taky přišla zbytečná.
Je tam několik nelogičností. Jimmy je nejdřív označen málem jako lempl, ale ve vyšetřování se fakt vyznamenává. Možná dokonce i zastiňuje Megan. Velmistrovo jednání ohledně Gideona je úplně pitomé a divné je, že ostatní neprojevili nějaký výraznější odpor. Udělat něco takového před tak důležitým datem... Dále útěk - C. prostě nemohla mít dostatek síly k něčemu takovému! Nápad to byl sice zajímavý, ale proveditelný pro člověka v plné síle. A napínavé by to bylo i bez závalu a i bez toho, aby potkali Jeřába. Hned od začátku jsem přemýšlela, proč je tam vlastně zmiňován osobní život Megan, když v podstatně není. Dospěla jsem k názoru, že tam bylo potřeba nějak dostat Sammy, kterou pak autor potřeboval, ale asi by bylo lepší, kdyby to bylo rozvinutější a neomezovalo se to na sdělení, že Sammy zase hlídala babička.
Právě kvůli těm nelogičnostem jsem dost přemýšlela, jestli dát hvězdičky 3 nebo 4, ideální by bylo 3,5. :-D


Sixtínka
28.07.2023 5 z 5

Zaujímavý príbeh, ktorý ma pohltil. Odporúčam.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odkaz Stonehenge v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených267x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených9x
v Knihotéce189x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x