Mistři světového malířství přehled

Mistři světového malířství https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82927/mistri-svetoveho-malirstvi-vydani-82927.jpg 5 26 26

Kniha Mistři světového malířství představuje 75 největších mistrů výtvarného umění, mezi něž patří například Giotto, Boticelli, Michelangelo, Caravaggio, Rembrandt, Renoir, Pissaro, Warhol či O’Keefeová. Každý z umělců je vždy představen několika reprodukcemi svých nejvýznamnějších děl, krátkým životopisem a chronologickým přehledem důležitých mezníků v jeho životě. Všechny obrazy jsou doprovázeny úvahou o malířově inspiraci, jeho uměleckém vývoji i technice zpracování. Tento poutavý, obsáhlý a přehledný průvodce, jenž neopomíjí žádný výrazný trend v dějinách výtvarného umění, bude pro každého milovníka umění dokonalým společníkem jak při návštěvách muzeí či galerií, tak při domácích toulkách světem umění.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mistři světového malířství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Calinda
30.04.2024 5 z 5

Krásná barevná publikace věnující se významným malířům a jejich obrazům od vrcholného středověku po avantgardu. Každé dvě tři stránky jsou věnovány jednomu umělci, obsahují stručný životopis, informace, proč a jak maloval, to co maloval a ukázku pár jeho nejvýznamnějších děl s popisem plným zajímavostí, nechybí ani info, kde se v současnosti dílo nalézá. Opravdu úžasná obsáhlá knížka pro každého milovníka výtvarného umění. Potěšil mě i formát, který je vhodný "akorát do ruky".

Kitty
17.01.2020 3 z 5

Knihu vlastním už roky a občas v ní listuji. Jako přehled malířství je dobrá, pokud se jde do detailu, grafik knihy obrazy i oříznul, čímž dle mého názoru díla znehodnocuje. Každý umělec je na třech listech bez ohledu velikosti jeho tvorby.


PavlínaAlžběta
27.12.2017 5 z 5

Překrásná publikace skoro s 500 stranami a dokonale propracovaným obsahem se všemi nádhernými výtvarnými díly těch nejznámějších výtvarných umělců všech dob. Na počátku knihy, se dočítáte historii výtvarného umění od vrcholného středověku, gotické umění, renesanci, manýrismu, barokního umění, rokoka, klasicismu, romantismu, realismu, impresionismu až po avantgardu. Publikace je plná překrásných obrazů, kde je přesný popis díla, co znázorňuje, kdy bylo vytvořeno, jakým způsobem, míry díla i která galerie na světě dílo vlastní. Nechybí ani stručný životopis a popis umělce. Kniha je plná ilustrací a zajímavých informací nejen pro milovníky výtvarného umění, ale i pro čtenáře, kteří se chtějí pokochat. Kniha je vhodná pro učitele umění, či výtvarné výchovy. Další krásný kousek v knihovně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mistři světového malířství v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x