Milión přehled

Milión https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44579/bmid_milion-1tG-44579.jpg 4 122 122

Podtitul: - o záležitostech Tatarů a Východních Indií s popisem života a zvyků oněch krajů i mnoha jiných znamenitých a podivuhodných věcí: popsaných ve třech knihách a neuveřejněných dosud v míře takto úplné a rozsáhlé ve zpracování Giovanniho Battisty Ramusia. Kniha proslulého středověkého cestovatele, jež i dnes zaujme barvitým líčením zemí Dálného východu. Překlad je pořízen podle verze benátského historika Giambattisty Ramusia, která patří k nejdůležitějším z četných variant cestopisu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milión. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Clivicus
10.05.2024 4 z 5

K Miliónu jsem pojal jiný názor, když jsem na konci v doslovu zjistil, že Marko Polo své dílo zamýšlel spíše jako obchodní příručku než poutavý cestopis. K údajům pro překupníky nezbytným připojil Polův spoluvězeň Rusticello mnoho poutavých zvláštností ciziny, na něž se jistě se zájmem vyptával. Ať tedy hodnotíme literární úroveň jakkoli, jde stejně o zkušenosti a zážitky úctyhodného benátského kupce.

cziss
18.02.2024 5 z 5

Vynikající spojení cestopisu a dnes už dávné historie Orientu. Ilustrace A. Borna jsou boží.


666Jitka
09.01.2024 4 z 5

Ve své době to muselo být fascinující čtení a zážitky v cestopisu obsažené, se museli lidem zdát neuvěřitelné. Cestovatelé a dobrodruzi ve starých dobách museli být obdaření nejenom notnou dávkou touhy po objevování, pevnými nervy, důvtipem, inteligencí, ale hlavně odvahou. Myslím, že cestopis Marca Pola mohl posloužit jako velmi povedený průvodce pro např. obchodníky, další dobrodruhy nebo vyslance své doby. Zcela určitě byla tato kniha velmi poučná a přínosná ve své době, a zajímavá je i dnes, po více než 700 letech.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Milión v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených207x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených5x
v Knihotéce180x
v Chystám se číst75x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x