Milión přehled

Marco Polo

Na přelomu 1271–1272 se vypravili do Orientu tři benátští kupci z urozeného rodu Polů. Dostali se až do Číny, zpátky se poté vraceli námořní cestou přes Indočínu, Indonésii, Cejlon a Indii až k Perskému zálivu. Marco Polo byl ovšem mezi tím nějaký čas v Chánových službách. Pozn.: přeloženo z latinské verze pořízené Franceskem Pipinem a vytištěné v Antverpách v roce 1485 (z fotokopie tohoto prvotisku z Univerzitní knihovny v Krakově)... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: 1989 , Odeon
Originální název: Il Milione, 1299

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Marca Pola, známá jako Milión, je považována za významný historický dokument. Čtenáři obdivují její unikátní pohled na Asii v 13. století. Mnozí však poukazují na její nedostatky, jako jsou nepřesnosti a monotónnost. Přesto je považována za cennou příručku pro obchodníky té doby, i když ne vždy zábavnou. Více v komentářích.

Komu by se kniha Milión mohla líbit?

• Historici a milovníci starých textů
  • Čtenáři zajímající se o cestopisy
  • Studující středověkou literaturu
  • Obchodníci a podnikatelé hledající historické souvislosti

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milión. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

pydla
14.09.2025

Kniha Marka Pola je míněná jako cestopis pro obchodníky a tak je potřeba ji brát. Kniha byla poplatná tehdejší době a z dnešního hlediska je už spíše naivní až úsměvná. Je to však stručně až glosově popsaná doba a jak se tehdy žilo, no ... respektive panovalo, protože to je spíše z pohledu královského dvora. Číst se dá prakticky z kterékoli stránky. Kniha už dnes mnoho neosloví, i já, ač jsem ji přečetl, ji už vyhledávat nebudu.

všech 36 komentářů

Související novinky - Milión (0)

Kniha Milión v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně192x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi