Metoda 15/33 přehled
Shannon Kirk
Představte si bezmocnou, šestnáctiletou, těhotnou dívku, kterou právě někdo unesl z domova a naložil do špinavého auta. Jenže: dívka je sociopatka, má IQ na hranici geniality a je to skvělá manipulátorka. Od první chvíle únosu touží po dvou věcech – ochránit své nenarozené dítě a nemilosrdně se únosci pomstít. Promyšleně a s klidnou hlavou kalkuluje a čeká na správný okamžik k útoku. Tento thriller je o tom, co se stane, když oběť je stejně bezcitná jako únosce. Příběh plný zvratů vede k zamyšlení, kdo je tu vlastně oběť a kdo agresor. Fascinující psychologický thriller mladé americké autorky vychází ve 20 zemích a získal několik ocenění, například National Indie Excellence Award (2015) nebo School Library Journal's nejlepší kniha pro dospívající mládež za rok 2015.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Metoda 15/33. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER)
Zajímavá anotace, námět a obálka. A to je asi tak všechno.
Příběh je nudný, zdlouhavý, vyplněný spoustou vaty a pár věcí mi nesedělo.
Kdo to teda byla Lola, jejíž totožnost chtěl Liu odhalit až později? Buď k odhalení nedošlo, nebo mi uniklo? Lisa postupně vyrobí z rámu postele bazének s vodou, ale má přes něj matraci a normálně na ní spí? Jak? Na konci dá Lisa Lole klíče, které už předtím při útěku dala Dorothy. Takových drobností bylo víc. Buď to je chyba v příběhu, nebo mi něco uniklo, protože jsem se při čtení většinou nudila a nesoustředila se? Těžko říct. Podruhé už to číst ale nebudu, abych to zjistila. Také jsem čekala, že Lisa bude větší psychouš a manipulátor. Geniální oběť, geniální bystrozraký policajt, policajtka s čichem lepším než kdejaký policejní pes. Chyběla už jen vědma.
Knížka je velké zklamání, naštěstí mě stála 30 Kč v antikvariátu, tak mě mrzí jen čas, který jsem jí věnovala.

Miluju ji. Četla jsem ji třikrát po větších měsíčních rozmezí a je pořád úžasná. Doporučuji. Skvěle propracovaný děj a hezký nápad. Konání hlavní hrdinky bralo dech.
Kniha Metoda 15/33 v seznamech
v Mé knihovně | 230x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Čekala jsem víc napětí a méně vysvětlování vedlejších záležitostí,které nakonec úplně zabily veškeré napětí v příběhu.
Obchod s dětmi a "geniální" záchrana Lisy,která je jednou z unesených. Dle mě je záchrana tímto stylem neproveditelná a jsou tam věci,kterým chybí vysvětlení.
Co mě ale štvalo,to bylo malé nahuštěné písmo.