Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu přehled

Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452897/bmid_mene-mit-vice-zit-najdete-si-vlastn-Ua2-452897.jpg 4 72 72

Zvolte si nový životní styl – staňte se minimalisty a dovolte si být šťastní! Kniha je odrazem dnešní doby, kdy pod nánosem věcí zapomínáme na to, co nás činí šťastnými. Přináší poznatky o tom, že redukcí věcí kolem nás a srovnáním priorit můžeme získat život, o kterém sníme. Je rozdělena do dvou hlavních částí. Ta první – Méně mít – se věnuje tématu materiálního vlastnictví ve všech ohledech. Možná si po přečtení i vy uvědomíte, že toužíte změnit přístup k věcem, které si kupujete. Druhá část – Více žít – hledá odpovědi na otázky, proč ve světě, kde máme všechno, nemůžeme najít štěstí, harmonii a klid. Celá kniha je doplněna inspirativními příběhy lidí, které autorka oslovila na základě silného příběhu a proměny, kterou si prošli.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Karlicka728
11.05.2024

Knize bych dala tak dvě hvězdičky, ale jelikož jsem byla schopná dočíst pouze první část (méně mít), tak si nedovoluji hodnotit tak, aby to ovlivnilo statistiku hodnocení.

Zároveň mi však kniha přišla tak s prominutím zbytečná, že mám potřebu svým komentářem někoho dalšího varovat.

Nechápejte mě špatně, koncept minimalismu mi přijde fascinující a již nějakou dobu se snažím tímto směrem řídit, ale z této knihy jsem měla pocit, jako bych četla svoji bakalářskou práci: ´musím naplnit X stránek, a tak budu omílat ty samé 4 myšlenky jinými slovy stále dokola a snad to bude působit, jako že o tématu hodně vím´.

Z části více žít, kterou jsem nezvládla celou, mám zase pocit jakéhosi ´motivačního plku ´. Opět, ráda bych si přečetla dobrou motivační knížku, ale tato mě nedokázala namotivovat ani k tomu, abych ji dočetla celou.

KajusaKil
29.03.2024 4 z 5

V dnešní době je tohle hodně potřebné téma, které by se mělo dostat k dalším lidem. Co nejvíce lidem. Kapitoly méně mít mě bavily více, než motivační více žít. Občas je to trošku vykrádačka, samozřejmě, ale lepší české zpracování jsem zatím nenašla.


madem
27.07.2023 2 z 5

Nechápu, proč byla knížka napsána. Z velké části je pouze výpisem z jiných knih. Zvláště Marie Kondo a Joshua Becker. Občas i výpisek z internetu.
A to je celé. Vlastních myšlenek nic moc.
Pokud je to vaše první kniha k tématu, no budiž. Pokud už máte něco přečteno, kniha vám nic nového nedá.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (47. týden)

17.11.2019


Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených4x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst105x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech2x