Mělčina přehled

Mělčina https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521443/bmid_melcina-Slw-521443.jpg 3 50 50

Emma má vše, co si kdy přála – úspěšného manžela Charlese, dvě krásné děti, vlastní firmu a luxusní dům v dobré čtvrti. Její dcerka Kiki jednoho rána před odchodem do školy umístí na svůj YouTube kanál video, ve kterém na pozadí nevědomky zachytila vraždu sousedky. Bezpečný život právě skončil. Charles sbalí rodinu a donutí je uprchnout na jachtě. Obává se, že vrah teď půjde po nich? Nebo ví o celé věci mnohem víc? Jejich zoufalý útěk vyvolává jen další pochyby a otázky. Dobrodružná plavba skončí na soukromém ostrově, kde se dějí hodně podivné věci. A Emma si uvědomí, že se i s dětmi ocitla v pasti uprostřed oceánu…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Shallows , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mělčina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

MiskaMa
dnes 3 z 5

Na knížku mě nalákala anotace a taky povedená obálka.

Do příběhu se mi zkraje nešlo moc začíst, ale druhá část už nabrala spád. Hlavní hrdinka Emma dělala nelogická rozhodnutí a její manžel Charles byl na facku. Knížka byla čtivá, ale tak nějak bez emocí a už se k ní vracet nebudu. 3*

cleopatra11
20.04.2024 3 z 5

Pěkný příběh , hodný k zamyšlení o sousedských vztazích. Ta nelogičnost hlavbí hrdinky mě až brala nervy...)))


oblakaknih
01.04.2024 2 z 5

Na Mělčinu mě nalákala její anotace, která slibuje napětí, akci a tajemství. Toho všeho bych se v knize patrně dočkala, nebýt toho, že mě zklamalo zpracování.
Ačkoli knize nechybí zápletka, vše je popsané příliš povrchně a čtenář se tak do vážnosti situace nemůže naplno dostat a s hlavní hrdinkou příběh prožít.
Postavy v knize jsou přesně těmi, na které krátce po dočtení zapomenete. Jsou příliš jednoduché, vztahy mezi nimi jsou jen těžko uvěřitelné. Hlavní protagonistka pak dělá samá nelogická rozhodnutí, těžko ale říct, jak bych se v její situaci zachovala já.
V příběhu mi chyběly jakékoli emoce. Hlavně v závěru knihy působila celá situace absurdně a věcně. Jako by se něco vážného vlastně ani nedělo. Pár nesrovnalostí se v příběhu také objevuje.
Kniha se sice četla dobře a rychle, označila bych ji ale za průměrný thriller, ke kterému se ve vzpomínkách určitě nebudu vracet.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pád Númenoru, Panský dům a další knižní novinky (36. týden)

03.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mělčina v seznamech

v Přečtených64x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

thrillery jachty

Autorovy knížky

Holly Craig
australská
2023  67%Mělčina