Maxim Kammerer přehled

Maxim Kammerer
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468061/bmid_maxim-kammerer-GEM-468061.png 4 21 21

Maxim Kammerer série

>

22. století… Lidská rasa je na vrcholu svých sil. Války, nemoci, tmářství – to všechno zůstalo v dávné minulosti. Civilizace, nesmírně vyspělá nejen po technologické, ale i po mravní stránce, již dávno opustila svůj mateřský svět a její mezihvězdné lodě nyní brázdí galaxii. Někteří z pozemšťanů, známí jako progresoři, působí i na těch nejzapadlejších a nejzaostalejších planetách, kde šíří pokrok a zasévají myšlenky humanismu… Je ale pozemská civilizace skutečně hlavní silou ve vesmíru? Nebo zde působí nějaká další mocnost – skrytá, ale o to vlivnější a nebezpečnější? Jaká tajemství skrývala dávno zaniklá supercivilizace Poutníků, jejíž stopy se dodnes objevují na vzdálených planetách? A lze tuto civilizaci skutečně považovat za zaniklou? Odpovědi na tyto otázky hledá Maxim Kammerer, jehož osud a proměny sledujeme od mládí, plného optimismu a elánu, až po hluboké stáří, které přináší poznání a moudrost… ale také smutek a rozčarování. Souborné vydání tří románů Obydlený ostrov, Brouk v mraveništi a Vlny ztišují vítr.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maxim Kammerer. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Luigi1
21.03.2024 5 z 5

Tento příběh stojí za přečtení je dobře napsaný čte se sám

Any935
14.04.2023 4 z 5

Mám přečtené všechny díly s Maximem. Musím uznat, že je určitě budu číst znovu. A ať už čtete nové vydání spojené do jedné knihy nebo stará vydání tří knih. Je tento příběh velmi zajímavý a stojí za přečtení.


PetrCepek
18.04.2022 4 z 5

Hvězdy dávám zejména nakladatelství Triton za odvahu vydat po Brouku v mraveništi kompletní trio méně známých příběhů od bratrů Strugackých s hlavním hrdinou Maximem Kammererem. Každý z příběhů je úplně jiný (space opera - akčňák - filosofické sci-fi) , ale dohromady přimějí každého pozorného čtenáře k zamyšlení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Maxim Kammerer v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech3x

Autoři knihy

Arkadij Strugackij
ruská, 1925 - 1991
Boris Strugackij
ruská, 1933 - 2012