Matčiny hříchy přehled

Matčiny hříchy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324070/bmid_matciny-hrichy-1FJ-324070.jpg 4 88 88

Srdcervoucí pravdivý příběh snahy jedné ženy o únik z její minulosti a ceně, kterou za to zaplatila její rodina. Kniha pojednává o pobytech autorky v irských sirotčincích vedených katolickou církví v druhé polovině minulého století, o týrání, ponižování a sexuálním zneužívání, které tam tehdy bývaly běžné, o autorčině marné snaze o potrestání viníků a o psychických následcích, jimiž po zbytek života trpěla. Jména v této knize byla změněna, včetně sirotčince sv. Grácie, protože Irene Kelly přijala odškodné a bylo jí zakázáno zveřejnit jména lidí, kteří ji týrali, i místo instituce, v které k tomu docházelo. Kdyby podle irského zákona z roku 2002 tuto dohodu nedodržela, mohla by skončit ve vězení.... celý text

Literatura faktu Pro ženy Biografie a memoáry
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Sins of the Mother , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matčiny hříchy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

p.pavlina
04.03.2024 5 z 5

Knihu jsem si půjčila v knihovně jen tak, protože jsem potřebovala něco na čtení, když jsem si zapomněla knihu z domova. Udělala jsem moc dobře. Kniha byla fascinující a Irene je neskutečně silná žena, která dokázala přežít nemožné.

Zlatinka.Emilly
21.08.2022 3 z 5

Moc se mi to nelíbilo, nemám ráda příběhy tohoto stylu. Samo o sobě je špatné, když se dětem děje bezpráví, tím více, pokud je do toho zainteresovaná i vlastní rodina, smutné když i matka. Asi to pisatelům nebo vypravěčům pomáhá překonat vzpomínky, když se svěří veřejnosti. Nicméně, ač je hrozné to, co děti prožívaly, nemusím o tom číst.


Amifa
30.12.2021 5 z 5

Již druhá kniha s touto tématikou a stále mi v hlavě vrtá, jak se toto mohlo dít. Neskutečný příběh, vzbuzující silné emoce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Matčiny hříchy v seznamech

v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených8x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst123x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech1x