Dokonalá partie přehled

Dokonalá partie
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137270/dokonala-partie-137270.jpg 4 58 58

Mary je krásná, chytrá a dobře vychovaná žena, která ví, kde je její místo ve společnosti. Když jí však osud připlete do cesty okouzlujícího Marcuse, hraběte z Rennu, její život se roztočí na plné obrátky. Laskavá a tichá Mary se mužům vždy spíše vyhýbala, ale náhlá silná přitažlivost k tomuto šlechtici, který miluje dobrodružství, ji skoro děsí… Opováží se svěřit se mu se svým tajemstvím, které přede všemi až doposud pečlivě střežila? Marcus moc dobře ví, že Mary před ním něco skrývá. Mohla by to snad být stopa k záhadné smrti jeho mladší sestry? Proč byl poslední sestřin dopis plný strachu a úzkosti? Smyslné svádění Mary jistě rozváže jazyk a Marcus přijde celé záležitosti na kloub! Brzy však zjistí, že tahle žena pro něj znamená mnohem víc, než by si kdy pomyslel, a že bez ní si budoucnost vůbec nedovede představit. Jenže má před sebou úkol, na který nesmí zapomínat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

When It´s Perfect , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokonalá partie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Senza Jenka
18.01.2024 2 z 5

Začátek je docela zajímavý. Autorka ovšem - zřejmě ve snaze prodlužovat napětí a odhalovat tajemství všech zúčastněných postupně - svou snahu trochu přehnala. Děj je neúměrně natažený a celé se to rozplizle a pateticky vleče. Konec je od jistého bodu celkem jednoznačný.
Hlavní postavy se chovají dost nelogicky, zejména Mary. Poté, co se tváří nehnutě, jak gibraltarská skála, mu najednou z ničeho nic skočí do postele (doslova). A ty rubíny mi přišly nepraktické a jejich umístění poněkud laciné, ale vkus je samozřejmě individuální.
Jako plus oceňuji zápletku i tajemství, která jednotlivé postavy (snad až na Marka) skrývají i některé pro červenou lehce neobvyklé prvky. Dokážu si představit, že po úpravě by z toho mohl být moc pěkný film. Chtělo by to mrazivou atmosféru, trochu víc hříchů a nějaké náznaky, že by mohl být ohrožen další život - klidně by se z toho mohl vyklubat i velmi slušný thriller.
Takhle je to dost průměrná romanťárna.

jarkaska
21.01.2022 4 z 5

Kniha se dobře četla, takové oddechové čtení na zimní večery.


ariel platto
09.02.2019 4 z 5

Kniha mě do půlky velice okouzlila a čtení mě doslova bavilo. A potom to začalo nějak upadat. Ale konec byl zase dobrý. Za první půlku bych dala plný počet.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. - 14. 10.)

07.10.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dokonalá partie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených7x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x