Manželky přehled

Manželky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507853/bmid_manzelky-NuT-507853.jpg 4 317 317

Iva, Diana, Michaela a Martina sú nerozlučné priateľky zo školských lavíc. Okrem spoločných zážitkov ich spájajú problémy mnohých súčasných žien okolo tridsiatky: partnerské vzťahy, deti, práca, nenaplnené sny a nádeje, neočakávané životné situácie, s ktorými sa musí každá vyrovnať po svojom.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manželky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (92)

Květi62
17.05.2024 5 z 5

Dostala jsem knihu manželky po 22 letech, a proto jsem si nejdříve půjčila knihu "Manželky". A Táňa Keleová-Vasilková mě opět nezklamala. Čtyři kamarádky ze střední školy Iva, Diana, Michaela a Martina žijí své životy jak nejlépe umí. Každá je jiná, každá má jiné představy o svém životě, a přesto je spojuje přátelství. Přítelkyně, které vždy pomůžou v těžkých chvílích. A je pravda, že pomoc potřebuje každá z nich. Velmi pěkně napsaná knížka o manželství, lásce, přátelství. Doporučuji. Splňuje téma čtenářské výzvy č.16.

Noisette73
01.12.2023 3 z 5

Mně tahle kniha osobně rozesmutnila a asi vím proč. Institut manželství dnes je upozaděný a vlastně se moc nedivím. Z knihy to vyznívá tak, že dokud nebyli aktéři manželé či neměli první dítě bylo v jejich životě vše fajn, byla jiskra, byly nápady na trávení volného času, hravost atd. Teď ty manželky jen seděly hleděly do zrcadla a obhlédaly se co by na sobě měly změnit, aby je ten jejich chtěl, pořád dumaly co dělat, aby byly pro něj zajímavé, udělaly mu servis, ale pořád na sobě hledaly chyby... Přišlo mi to fakt líto i jsem si pobrečela, protože ti chlapi tam prostě nad ničím nepřemýšleli, Jak by ji zaujal, pomohl, ukázal, že si váží její péče, toho, že se na čas vzdala své práce, aby vychovala i jeho děti... Jsem taky manželka, takže vlastně cílím do vlastních řad, ale nějak mě znechutilo, že panuje názor, že kvůli manželce se už prostě nikdo nesnaží, ta plní jen povinnosti a pak děj se s ní vůle boží... bylo to myslím dost realistické, neboť v mnoha domácnostech to takto asi opravdu je. Já ale vím, že naštěstí ne zdaleka všichni muži jsou takto nastavení. A možná to nakonec nedopadne ani tak hrozně. Kdo si přečte ten to zjistí, knihu určitě doporučuji.


Pechule
29.11.2023 4 z 5

Jelikož se chystám na pokračování Manželky po letech, přečetla jsem si tuto knihu znovu, abych si připomněla hlavní hrdinky a dobře jsem udělala. Kniha se čte velmi dobře, osudy a sny čtyř žen jsou ze života, občas se s jejich pocity ztotožňuji. A teď hurá na pokračování, ať vím, jak se jejich životy odvíjely.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Manželky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených529x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených17x
v Knihotéce138x
v Chystám se číst119x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

ženy pro ženy

Autorovy další knížky

2011  82%Dva životy
2003  81%Manželky
2012  78%Nikdy
2020  85%Slib
1997  75%Cena za voľnosť