Manželka 22 přehled

Manželka 22
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152751/bmid_manzelka-22-q5M-152751.jpg 3 287 287

Manželství je někdy jako bludiště, ve kterém ztratíme jeden druhého. A možná i sami sebe. Možná to způsobilo těch pár kil, které jsem přibrala. Možná to bylo tím, že jsme si po téměř dvaceti letech manželství přestali mít co říct. Měla jsem zkrátka pocit, že ztrácím sama sebe, přestože mě čeká ještě celá druhá půlka života… Co si s ní počnu? A pak se v mojí mailové schránce objevila výzva k účasti na anonymním internetovém průzkumu Manželství v 21. století… Ani ve snu by mě nenapadlo, jak zásadně to změní můj život. Předtím jsem byla Alice Buckleová, manželka a matka, učitelka dramatu a nadšená uživatelka Facebooku, který byl pro mě víceméně jediným spojením se světem mimo rodinu a práci. Teď je ale ze mě účastnice průzkumu s přezdívkou Manželka 22. A nějak se stalo, že moje korespondence s Tazatelem 101 nabrala nečekaně osobní tón. Brzy se budu muset rozhodnout – a to rozhodnutí zásadně ovlivní moji rodinu i manželství, celý můj život. Ale teď ještě ne, teď musím odpovídat na další otázky. Zjistila jsem totiž, že když se někomu opravdu upřímně svěříte, může to být nečekaně účinné afrodiziakum…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Wife 22 , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manželka 22. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (111)

HakuTheDeadBoi
14.07.2024 3 z 5

Tohle je tak rozporuplná kniha.
Velmi čtivá, autorka zvolila celkem zajímavou formu střídání běžného vyprávění – její fyzické reality – a online korespondence – to je život virtuální.
Přestože se v podstatě moc neděje a sledujeme jen běžnou rodinu očima matky, její citová eskapáda je velmi strhující a člověk v očekávání strašného nárazu skoro ani nedýchá.

Další silnou stránkou jsou drobné detaily. Některé věci z jejich rodinného života působí velmi lidsky a velmi reálně, to pomáhá čtenáři ztotožnit se s protagonisty.

Jenže ten závěr. Zkusím to bez spoileru. Prostě what the fuck? Celé rozuzlení je extrémně psycho, a ještě větší psycho je reakce jejího okolí na to, co se vlastně stalo, protože se stalo něco, co rozhodně není v pohodě, ale místo zděšení se lidé prostě jen rozplývají nad tím, jak je to úžasné, že se takto překračují hranice.
Konec je násilně nepřirozený, nelogický, nevysvětlitelný.

Annyshga
02.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Příběh plný radostí a strastí jednoho dlouholetého manželství. Je zde hezky ukázáno, jak málo stačí k tomu, aby se dva lidé odcizili a jak těžké je vrátit staré časy zpět. Co si budeme vykládat, něco takového může potkat každého z nás, proto příběh působil hodně realisticky. Nebyly zde sice žádné velké zvraty a děj byl trošku předvídatelný ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo.

Alice mi ze začátku přišla jako každá jiná normální žena a neměla jsem problém si ji oblíbit. Když jsme se ale začali dostávat hlouběji do příběhu měla jsem ji plně zuby. Její neustále vsugerovávání si, že syn je gay a dcera má problém s jídlem mi vážně vadilo. Alicino chování k celé rodině po tom co se platonicky zamilovala jsem opravdu nechápala. Shazovaní manžela a neřešení problémů s dětmi to mi přišlo dost přes čáru. A v tu chvíli jsem měla radši jejího muže a bylo mi jasné kdo má největší podíl na úpadku vztahu. Škoda, že v knize nebyl taky jeho úhel pohledu.


Littlemonday
22.05.2022 4 z 5

Manželka 22 - Melanie Gideon

Knizka, ke ktere jsem se dostala diky knizni stafete. ️

A je to tady zase, thrilleromaniacka se dostala k dalsimu romanu.
Uz jsem se psychicky smirila s tim, ze roman je mila knizka, kde se obcas sice dejou spatny veci, ale vetsinou to skonci happyendem (nebo alespon pro hlavni postavu) a taky obcas postavy nejednaji zrovna pragmaticky. Takze s timhle uvedomenim je pro mne daleko jednodussi cist tenhle zanr.

Alice zrovna proziva rok, kdy je ve veku, kdy zemrela jeji vlastni mama. Ma dve pubertalni deti, manzela, ktery se ji po dvaceti letech odcizuje a psa, ktery cura manzelovi na polstar.
Do e-mailu ji prijde pozvanka do manzelskeho pruzkumu, kde se z ni stane Manzelka 22, ktera anonymne odpovida na otazky od tazatele z vyzkumneho centra.
Dokaze si diky pruzkumu vzpomenout, jak moc ji je s manzelem a rodinou fajn nebo to dopadne vsechno uplne jinak?

Musim rict, ze prvni cast knihy pro mne byla trochu zdlouhava, trvalo mi se zacist.
Od druhe casti se knizka zacala rozjizdet, dej plynul, pruzkum plynul a tak nejak se pomalu rozpinal i muj vztek na Alice. Jeji nelogicke a sobecke pofnukovani, to jakym stylem (ne)resila rodinne problemy a predevsim to, jaka byla manzelka me stvalo. Nespocitala bych momenty, kdy mi hlavou bezelo: “Ty jsi fakt pitoma!”
Samozrejme nebyla sama, kdo v knizce jednal naprosto iracionalne, ale bez toho bychom asi nemeli o cem cist.
Kazdopadne skvelej napad na zapletku, moc dobre se to po prelouskani zacatku cetlo a tema bylo tak chytlavy, ze jsem dokonce byla donucena pribuznou cist poslednich 130 stran nahlas! Tak jsme pak mohly nadavat spolecne.

Suma sumarum - stvala me predevsim hlavni postava, ale knizka byla ctiva a tema a napad tak chytlavy, ze zaujal i nekoho, kdo to necetl od zacatku! Takze za me stoji za precteni! ️

Davam 4/5 ⭐️

Budu moc rada, kdyz me pro dalsi recenze budete sledovat take na IG: @little.monday ️️️

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Manželka 22 v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených406x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených16x
v Knihotéce167x
v Chystám se číst101x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Melanie Gideon
americká, 1964
2017  82%Měsíční údolí
2013  66%Manželka 22