Malý lord přehled

Malý lord https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68505/maly-lord-68505.jpg 4 123 123

Malý Cedric žije se svou ovdovělou matkou ve skromných poměrech v New Yorku. Netuší, že je vnukem anglického hraběte Dorincourta. Chlapec ho však nezná, protože hrabě přerušil veškeré styky s jeho rodinou. Nyní je ale Cedric Dorincourtovým jediným žijícím příbuzným a hrabě si přeje, aby žil s ním v Anglii a dostalo se mu odpovídající výchovy. Na cestě vzájemného sbližování je ovšem čeká nejedna překážka…... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: ? Vojtěch Šeba
Originální název:

Little Lord Fauntleroy , 1886


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý lord. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

simca9342
31.12.2023 5 z 5

" Z pravěku"
Tuhle knihu mi jako malé půjčila sousedka, která u nás bydlela. Tehdy jsme se přestěhovali na vesnici a já byla ze všeho trochu naštvaná, všechno bylo pro mě nové ..
Do rukou se mi dostal příběh kluka, který to měl v životě daleko těžší.
Malý Cedric vyrůstá bez otce jen s matkou ve velmi chudých poměrech v Anglii. Nemají peněz nazbyt , když jednoho dne zjistí, že zdědil část dědova movitého majetku. A kromě toho se stává lordem!
Časem Cedric dokáže, že za něco stojí a jeho děda si k němu vytvoří vztah . Laskyplný , protože ze začátku se měl s ním problém bavit. Vzájemně se neznali, ale ty časy už nejsou :)
Krásný příběh s ilustracemi.

m_martina
29.04.2023 5 z 5

Krásná kniha, hlavně pro děti, která se čte sama. Znám i dvě filmové verze, jednu černobílou, která je opravdu kouzelná. A potom ještě i jednu z roku 1980. Ale kniha je stejně nádherná jako ten černobílý film z 30. let.


RonnieSmithx
19.12.2022 5 z 5

Strašně krásná knížka se zajímavým, ačkoliv velmi jednoduchým příběhem. Měla jsem obavy, co budu na dílo říkat, ale četo se mi už od první strany s úsměvem na tváři. Rozhodně bych se k příběhu ráda vrátila, abych ho přečetla svým neexistujícím dětem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malý lord v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených171x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených14x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech4x