Léto v Paříži přehled

Léto v Paříži
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500452/leto-v-pariziBpPXFh-oMG-.jpg 4 136 136

Grace přijíždí do Paříže, aby nalezla klid po bolestném rozchodu, a v místních antikvariátech pátrá po stopách dobrodružného života své babičky. Audrey, mladá žena z Londýna, utíká do Paříže před svou neutěšenou rodinnou situací. Práce v antikvariátu je pro ni na jednu stranu splněný sen, protože může být konečně sama sebou, ale zároveň je to pro ni noční můra – jak může prodávat knihy, když je nesnáší a francouzsky umí jen nadávat? A tak místo aby si užívala svobody, cítí se tu spíš ztracená a vše směřuje k neradostnému konci. Když však jedna druhé vstoupí do cesty, oběma to změní život. Grace ukáže Audrey, že naučit se francouzsky nemusí být utrpení a že ji druzí mohou mít rádi takovou, jaká je. Audrey jí na oplátku pomůže hodit za hlavu zklamání a smutek ze zkrachovalého manželství a stát se krásnou, sebevědomou ženou.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Kontrast
Originální název:

One Summer in Paris , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léto v Paříži. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

SladkaK
23.05.2023 4 z 5

Byť byl děj předvídatelný, musím jej ohodnotit kladně. Je naprosto překvapující, že na daný typ literatury bylo chování postav racionální a uvěřitelné. Oddechovka, když se vám zrovna nechce pracovat.

veronika4937
01.05.2023 4 z 5

Čekejte čtivý pohádkový příběh v dokonalých kulisách, nechybí i závažnější témata, ale celkově je to takové pohlazení po duši. Happy end samozřejmě zaručen . Líbilo se mi, že narozdíl od jiných románů tato knížka není primárně o lásce, ale opravdu velkou roli tu hraje přátelství. Ideální letní dovolenkové čtení. Doporučuji nečíst anotaci, je zbytečně moc podrobná.


Mandlevest
11.03.2023 4 z 5

Ke knížce bych se asi nedostala (i když kdo ví, mám totiž neškodnou úchylku pro knihy s Eiffelovkou na obálce:-)), kdybych před časem nečetla autorčinu knihu Rodina pro začátečníky, která se mi líbila. Léto v Paříži také ,v rámci žánru romantického příběhu pro ženy , určitě nebylo špatné, ale tolik mě nebavilo. Příběh byl dost jednoduchý, v podstatě stačilo přečíst dosti podrobnou anotaci v knize a stačilo by:-). Ale přece jen ta kombinace hledání nových začátků a možností, prostředí antikvariátu, léta a nesporného kouzla Paříže, které na Vás dýchne a také sympatické hlavní hrdinky, mě přesvědčily k docela vysokému hodnocení. A jako hlavní myšlenku si z knihy nesu, že v každém věku se vyplatí vykročit ze své komfortní zóny, nebát se poznávat především sám sebe, no, a kdo má tu možnost, že výše uvedené může udělat v magickém prostředí letní Paříže, má vyhráno. Zasloužené čtyři*.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (30. týden)

19.07.2020


Knižní novinky (24. týden)

07.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Léto v Paříži v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených177x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených12x
v Knihotéce191x
v Chystám se číst125x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech4x