Lesní duch přehled

Lesní duch
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519245/bmid_lesni-duch-tJU-519245.jpg 4 70 70

Současná Amerika. V lese u skautského tábora je nalezeno patnáct skautů a sedm jejich vedoucích – všichni spáchali sebevraždu. Jeden z mrtvých chlapců je přítelem Sparkyho Wallace, jehož otec Jack vede v Chicagu polskou restauraci. Jack objeví souvislost mezi sebevraždami a smrtí vlastního dědečka, který se zabil v Kampinoském pralese v Polsku, když za druhé světové války bojoval proti nacistům. Jack a Sparky se společně vydávají do Polska, aby odhalili děsivé tajemství. Co způsobuje nezvladatelnou paniku lidí v lese? Aby se jim to podařilo, musí hrůzu zažít na vlastní kůži a dostat se až na samou hranici šílenství.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Golden Dog
Originální název:

Forest Ghost , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lesní duch. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

ka.dudk
07.07.2024 4 z 5

Příjemně mrazivé čtení, které jsem začala číst při spaní pod stanem. Naštěstí jen prvních pár kapitol. Asi budu mít chvíli ještě víc nepříjemný pocit z lesa než do teď:-)

Sicarius
10.06.2024 4 z 5

Mám někdy problém, že mě musí zaujmout alespoň obálka a tahle se tematicky povedla. Kniha je zasazená do prostředí děje perfektně. Nápad s chlapcem, který trpí Aspergerovým syndromem a navíc dělá vlastní horoskopy.. jo tohle se mi hodně líbilo, jelikož to bylo jedna ze spoustu věcí, kterou tuto knihu dělali jedinečnou.
Záhada se sebevraždou skautského oddílu se napojovala na další záhady a všechno mělo svůj řád a zapadalo do sebe. Dost mě na knize bavilo také, že autor použil tematicky i polský jazyk.
Konec či konkrétněji někoho, kdo by mohl vědět více nebo by do toho mohl být angažovaný jsem začal tušit někdy za polovinou, ale nemění to nic na tom, že jsem chtěl znát pravdu, co přesně za tím vším stojí, respektive čekat na to finální rozuzlení, až pochopím proč se to přesně dělo a proč právě ta dotyčná osoba byla ta, která měla velký podíl na všem.

Parádní příběh a jsem přesvědčený, že si od autora přečtu v budoucnu další knihy, které vyjdou u GD.. samozřejmě si přečtu i Pan Nikdo, který už je ve světě.


TerkinKnižnySve
30.05.2024 5 z 5

Graham Masterton - Lesni duch


Počet strán: 295
Vydavateľstvo: @goldendogbooks
Žáner: #horor

Perfektný horor.

Väčšinou som knihu čítala večer a teda uff, zimomriavky, ritka stisnuta.

Nadany Sparksy, ktorý je snáď veštec a jeho horoskopy a hrozivo vychádzajú. Predpoveda umrtie skautov, ktorý spachali hromadnú samovrazdu ale preco? Čo ich k tomu dohnalo.

Po tom co so svojim otcom a matkou jedneho utonuteho idu pozriet miesto činu a v lese pocitia strach tak veľký, že maju chut sa radsej zabiť než aby ich zabilo niečo ine.

Neskôr ide Jack k vešticu, ktorá mu da odkaz od jeho mrtvej ženy.

Musim uznať, že toto bola naozaj výborná kniha! Strach, smrť a na konci som si aj poplakala to som veru nečakala.

Za knihu v ramci #spoluprace dakujem @goldendogbooks

Kniha č. 134/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #goldendog #ctuhoror #grahammasterton #lesniduch

Obsah:

#starétajomstvá #temnétajomstvá #samovraždy

Současná Amerika. V lese u skautského tábora je nalezeno patnáct skautů a sedm jejich vedoucích – všichni spáchali sebevraždu. Jeden z mrtvých chlapců je přítelem Sparkyho Wallace, jehož otec Jack vede v Chicagu polskou restauraci. Jack objeví souvislost mezi sebevraždami a smrtí vlastního dědečka, který se zabil v Kampinoském pralese v Polsku, když za druhé světové války bojoval proti nacistům.
Jack a Sparky se společně vydávají do Polska, aby odhalili děsivé tajemství. Co způsobuje nezvladatelnou paniku lidí v lese? Aby se jim to podařilo, musí hrůzu zažít na vlastní kůži a dostat se až na samou hranici šílenství.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Ještě jsme se nepotkali, Pod hladinou a další knižní novinky (33. týden)

13.08.2023


S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Zfilmováno

Lesní duch (2002)


Kniha Lesní duch v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech1x