Legenda o Garonně přehled

Legenda o Garonně https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26442/bmid_legenda-o-garonne-65c8cb310f598.jpg 4 27 27

Garonna, Rennardova dcera, se učí šermířskému umění na poklidném ostrově Dai-ho-ko, když se v jejím životě objeví záhadný Mirlaupan. S ním procestuje svět pomocí Klíčů a Dveří, přičemž se dozvídá historii své rasy, která se té lidské jen vzdáleně podobá. Zároveň je proti své vůli zatažena do krvavého zápasu dvou nesmiřitelných rodů Raileyů a Moynů, jejichž vzájemná nenávist se klene přes propasti času i prostoru... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legenda o Garonně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

NemmamSlov
20.05.2023 5 z 5

"Usiluj o to, aby tvůj život byl jako čepel meče: přímý, pevný a bez emocí."

Legenda o Garonne je ešte lepšia ako predchádzajúce dielo o Rennardovi. Posúvame sa o generáciu dopredu, kde Garonna spoznáva nový svet, hlavne jej výnimočné schopnosti. Zisťuje, že pochádza z rasy, ktorá vymiera. Zo začiatku som mal strašný problém zapamätať si všetky mená, no Mazurek sa k nim neustále vracia a tým pádom ich dáva viac do povedomia. Škoda, že to bolo také krátke, Gaston dostal strašne málo priestoru v tejto knihe. Páčilo sa mi aj spracovanie brán, ktorými Garonna cestovala po zemi a dokonca skrz celý vesmír. Jedna z lepších kníh edície Pevnosť.

assenora
01.11.2019 4 z 5

Veľmi pútavý dej, v ktorom je zaujímavým spôsobom rozvrhnutá pointa príbehu, aj keď z môjho pohľadu až s príliš veľa postavami, ktoré nie sú detailne charakterovo vykreslené. Dej rýchlo napreduje a nie sú v ňom zbytočne 'hluché' miesta. Zaujímavé je aj to,že sa v priebehu príbehu objavujú aj postavy, ktoré už boli na prvý pohľad z príbehu 'odstránené'.


Svářeč
02.01.2018 4 z 5

Přijemné počtení. Kupodivu poměrně originální, jehož největším kladem jsou sympatické a dobře prokreslené postavy, zejména hlavní hrdinka. Děj nám taky představí několik menších sympatických epizodních postav, které jsou též velice zajimavé. Bohužel je to celé trochu předvídatelné a taky mě trochu štvalo několik rádoby šokujících odhalení (Ten motýl byl ...!)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2005 - Cena Karla Čapka (cena fandomu - Mlok) (Román a novela)


Kniha Legenda o Garonně v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Jiří Mazurek
česká, 1974
2017  83%Polární záře
2007  70%Želes
2009  79%Legenda o Garonně
2009  75%Legenda o Rennardovi
2011  64%Město čarodějů