Detektiv přehled

Detektiv
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487924/bmid_detektiv-L51-487924.jpg 4 17 17

Legenda o Batmanovi série

< 11. díl >

Batman není jenom superhrdina — zároveň je i největším detektivem na světě. Během svého boje se zločinem se často pouští do křížku s gothamským podsvětím, ale jeho nejnovější vyšetřování ho zavede do kruhů zdejší vyšší společnosti. Musí spolupracovat se starými protivníky Riddlerem a Penguinem a zároveň bude na něm, aby se vypořádal s novým nebezpečným protivníkem Facadem. Také odhalí děsivé následky posledního vražedného řádění Poison lvy. Obsahuje sešity série Detective Comics #821-824,826 (září 2006 - prosinec 2006, únor 2007)... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , De Agostini Italia
Originální název:

Detective , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Detektiv. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Ivan Kučera
13.07.2023 3 z 5

Batman: Detektiv nie je výnimočný komiks. Určite je však výnimočný pre scenáristu Diniho. Obsahuje totiž okrem iného Detective Comics 821 a práve tým Dini batmanovsky debutoval (ak nepočítame scenáristické zárezy na kreslených batmanovských filmoch a seriáloch napr. z 9O. rokov). Okrem č. 821 kniha obsahuje ešte čísla 822, 823, 824 a 826 (správne, 825 tajuplne chýba). Dini síce nepatrí do panteónu najvýznamnejších batmanovských tvorcov (Miller, Snyder), ale radím ho k Tomasimu, ktorý tiež nie je svetoborný, lež svoje si väčšinou poctivo odmaká. Diniho realistický prístup sa odzrkadlil najmä na tom, že siahol po komornejších príbehoch, ktoré sa nesú, ako názov série napovedá, skôr v pomalšom, kriminálnejšom, skrátka detektívom duchu. Ja osobne mám Batmana síce radšej práve v tejto realistickej podobe, než ako súčasť JL a megalomanských eventov, ale tento komiks je žiaľ len zbierka poviedok, kde jednotlivé príbehy navzájom nesúvisia... a to ma nebaví. Damian má s Poison Ivy skvelú, vtipnú chémiu, nanešťastie je tomu venovaných len pár stránok. Zaslúžili by si samostatný buddy zošit. Čo ma v dobrom (ak sa to teda dá takto povedať) zaujalo, to je finálny príbeh s Jokerom, kde maniak so zelenými vlasmi na mŕtvolách fakt nešetrí. Keďže mám slabosť pre úchylné komiksy, palec hore dávam i za príbeh s Poison Ivy, ktorý je miestami pekne nechutný; dokonca mi pripomenul prácu Džundži Itóa (samozrejme v rámci DC možností). Dini vie zápletku oživiť a spraviť šťavnatou (Riddler ako kladný súkromný detektív pomáhajúci Batmanovi!), no v konečnom efekte je to len taká hra, pozlátko, na ktoré bude rýchle zabudnuté. Čo sa týka kresby, niektoré zábery sú pohlcujúce a úchvatné, iné zas banálne a štandardné. Na výsledku je poznať, že je po vizuálnej stránke dielom trojice neveľmi súrodých ilustrátorov (Bruce Wayne v civile je nakreslený tak absurdne, až som si spočiatku myslel, že je to maska, Penguin je nakreslený odfláknuto atď.).

jan14s
21.04.2022 4 z 5

Příjemné, oddechové, nic složitého. Všechny povídky měly svižné tempo, zajímavé záporáky, kteří ale pro Batmana nebyli žádným problémem. Vyzdvihl bych hlavně povídku s Poison Ivy, kde byl opravdu povedený a zajímavý nepřítel. Navíc je Ivy velice pěkně nakreslená, což se v některých částech nedá říci o všech postavách. Hlavně když Bruce Wayne vyrazí do společnosti. Tam jsou kresby jednoduší a ne tak ostré a detailní. Nic co by vadilo, ale dohromady z dalšími kresbami, které jsou naopak ostré a propracované do detailu, to působí jako zvláštní mišmaš.


hroubek
16.01.2022 4 z 5

Příjemné překvapení. Scénárista Paul Dini se rozhodl, že každý sešit bude po příběhové stránce hezky ukončený. Díky tomu mají všechny sešity svižné tempo a krásně se čtou. Dini v samotných příbězích rozehraje "civilnější zápletky" jako jsou loupeže, vražda nebo podvádění v kasinu. Tím, že jsou příběhy epizodického rázu, tak může Dini využít desítky postav, aniž by narušil nějakou časovou kontinuitu. Z mé strany spokojenost.

PS: Kreslíři neumí pořádně nakreslit Bruce Waynea, ale taková Poison Ivy nebo Zatanna jsou v jejich podání velmi sexy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Detektiv v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x