Ledový ostrov přehled

Ledový ostrov
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269565/mid_ledovy-ostrov-Zww-269565.jpg 4 350 350

Americká vědecká expedice Omega, která se ve speciální ponorce Polar Sentinel vydala na průzkum hlubin Severního ledového oceánu, narazí na obří plovoucí ledovec. Brzy zjistí, že na ledovém ostrově cele skrytém pod hladinou se nachází dávno zapomenutá polární stanice Grendel – vybudovaná Sověty zhruba před sedmdesáti roky tak, aby zůstala běžně nepřístupnou a prakticky neviditelnou. Sonar ponorky zaznamená uvnitř cosi živého, což je v daných podmínkách zcela vyloučeno. Tak začíná bádání, do nějž se zapojí rovněž americké a ruské výzvědné služby a námořnictva. Tak začíná rovněž boj o přežití, neboť všichni zúčastnění se stávají předmětem hrůzného experimentu, který se na stanici rozvíjel, aby změnil budoucnost lidstva, anebo zničil veškerý život na naší planetě.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , BB art
Originální název:

Ice Hunt , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ledový ostrov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

raphelia
02.03.2024 2 z 5

I u mě šlo o první knihu od autora J. Rollinse, po které jsem se začala o jeho tvorbu zajímat více. Teď po x letech jsem se k Ledovému ostrovu vrátila - a divím se. Ano, je to velmi čtivé, napínavé, obsahuje velmi zajímavé náměty i lidské charaktery, ale - kvalitativně je to úplně "jednoduché" čtení. Místo 1000 % akce by bylo lépe držet se jen 100 % a raději lépe a promyšleněji vést děj, i třeba ke shodným závěrům. Na mě je prostě té akce už opravdu moc a fakt, že hlavní hrdinové jsou doslova nesmrtelní, mi také vadí. Ne proto, že bych k nim necítila sympatie, ale jednoduše proto, že neskutečné štěstí může mít člověk jednou, max. dvakrát, ale ... No prostě, knihu bych doporučila jako čtení na dovolenou, kde člověk nechce nad dějem moc přemýšlet - a to je také to, co v souvislosti s tímto románem radím.

rm
16.12.2023 5 z 5

Moje první kniha od Rollinse. Mě se to líbilo, a nijak jsem se do čtení nenutil . Napínavý to bylo až dost, zvlášť dole v tý polární stanici a bejt hluchej no, jdu si najít nějakou jeho další knížku.


m2056
02.09.2023 3 z 5

Přišlo mě to zbytečně moc dlouhé kratší verzi bych raději uvítal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ledový ostrov v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených599x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených37x
v Knihotéce232x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech2x