Léčba neklidem přehled

Léčba neklidem https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67703/bmid_lecba-neklidem-65b5535dd5d65.jpg 4 164 164

Humoristické povídky s vtipnou a překvapivou pointou, v nichž se střídá duchaplný salonní humor s prvky recese a černé grotesky. Společným rysem těchto povídek je břitká satira a humor, který si bere s jemnou ironií na mušku společenské mravy, charakterové vlastnosti a politické názory typicky britského ražení. Řada povídek čerpá z groteskních životních situací, většina je však přes veškerou ironii a humor naplněna smutkem nad komedií, kterou většina lidí celý život hraje, aby si zachovala zdání osobní důstojnosti a společenskou prestiž.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léčba neklidem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

Janadvorackova
19.03.2024 4 z 5

Zajímavé náměty, mnohdy zákeřně zpracované.

milary
01.06.2022

Ochutnávka sedmi povídek Sakiho (kterou ve své nahrávce z r. 2007 nabídla AudioStory v nanejvýš adekvátním podání pana Rudolfa Pellara) mě navnadila k přečtení stejnojmenné knížky (ta jich obsahuje 38).
Možná nebudou všechny stejně působivé, to ani ve zmíněném výběru nebyly. Ale nuda určitě nehrozí. Tyhle naprosto současně působící povídky, jež vyšly v roce 1943(!), totiž nabízejí takovou porci poťouchlosti zesměšňující upjatost, kontroverzní legrace až - více než poněkud - cynického humoru, suchých konstatování se sarkastickým podtónem, ozev mysteriózního tajemna, point, při kterých se bezděčně zajíknete a přenádherně obratných a originálních vyjádření... - ani mi nepřišlo, že zrovna já „suchý anglický humor“ moc nemusím. :))


jaroiva
22.05.2022

Číst něco s nálepkou Humor je jako vybrat si naslepo jeden bonbon z bonboniery.
Tento mi zrovna nechutnal. Nevyplivla bych ho, ale raději jsem si ukousla jen kousek. Nechám to raději těm, kterým to chutná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Léčba neklidem v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených227x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených26x
v Knihotéce146x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech7x