Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka přehled

Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461215/bmid_laska-vitezi-kniha-o-nebi-pekle-a-o-Efg-461215.jpg 3 9 9

Láska vítězí je nejznámější a nejkontroverznější knihou Roba Bella. Čtivě analyzuje nejen různá pojetí nebe a pekla, ale především různá pojetí Boha a víry v něj. Zpochybňuje zažité představy o spáse a zatracení a nachází v Bibli i v křesťanské tradici Evangelium, které je "mnohem lepší zprávou, než jsme čekali".

Náboženství
Vydáno: , Biblion
Originální název:

Love wins: A Book About Heaven, Hell, and the Fate of Every, Person Who Ever Lived , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

kacaabba
14.11.2022 2 z 5

Autor knihy má podle mne řadu nešvarů, které jsou pro mne intelektuálně i lidsky nepřijatelné a celé jeho poselství znehodnocují. Ne že bych mu jeho hlavní myšlenku jinak věřil - nezdá se mi to, ale ani se o to nebudu přít. Nicméně autor je za prvé, podle mne demagog. Špatně (manipulativně) pokládané otázky, odkazy do Bible s výběrem "povoleným" k podpoře jeho logického vývodu, jak to vlastně správně bude (a vůbec s ním neotřese, že o pár řádků kolikrát vyzní biblický text jednoznačně proti tomu, co nám předkládá). A pak mi nebyla jedno určitá emocionální násilnost vyvinutá proti čtenáři, kdy za všemi dalšími pochopeními biblického textu rázně a hlasitě zabouchl dveře. Pardon, ale zajatcem jeho myšlenek se kvůli tomu nestanu. Spíše se před dalšími projevy autora budu mít o to více na pozoru. Což neznamená, že tam nebyla řada světlých míst, ani to neznamená, že je to nějaký divnovous či dokonce špatný člověk. Nemyslím si to. Ale vymyslet něco a v tom světě se uzavřít a bránit to, protože je to moje, není vždy to pravé ořechové. Ale takhle na mne kniha působí.

Miloš_1
01.09.2022

Když kniha "Láska vítězí" vyšla v roce 2011 v USA, vyvolala mezi věřícími takovou vlnu nevole, že autor knihy (R. Bell) musel opustit svoje místo pastora křesťanského sboru v Michiganu. A není divu, když autor v této knize zachází s Evangeliem, jako by to byl trhací kalendář. Rob Bell později překvapil americké křesťany i svou veřejně deklarovanou podporou divnosexuálů,


Simikik
11.05.2021

U této knihy jsem si zažila několik "aha" momentů. Takových těch křesťanských chvil, kdy jsem si řekla : " tak proto se to v Bibli píše..". Díky za knihu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x

Autorovy další knížky

2015  80%Jak přežít, když si nevím rady se školou
2020  58%Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka